Objavljeno: 17.06.2013 u 10:09 | Lifestyle, Moj Dom | Komentara:

Prekrasne ideje za zatvorene terase. Najbolje od najboljeg!

natkrivene-terase-10

Za uživanje u prirodi tokom ljeta i jeseni, fokus je na natkrivenim terasama, koje ce vas zaštiti i od sunca i od hladnijih temperatura istovremeno. Za inspiraciju predstavljamo za nas najljepše ideje za natkrivene terase, koje će učiniti da se osjećate ugodno i lijepo. Ukoliko već imate terasu koja je u sklopu kuće, možete je pokriti krovom koji će zagrijati atmosferu terase a i štiti vas od sunčevih zraka, tako da možete uživati u ručku na terasi.

Možete se odlučiti i za terasu koju ćete zatvoriti staklenim prozorima, tako da kada je lijepo vrijeme možete otvoriti prozore terase. Takođe, kada nije lijepo vrijeme možete sjediti na terasi a i dalje možete uživati u pogledu na vrt.

Kada pravite i gradite terasu, zapamtite da možete izabrati da terasu pokrijete betonskim konstrukcijama i tako napraviti veću hladovinu koja ce vas štititi od sunčevih zraka tokom ljeta a i od hladnog vremena tokom jeseni i zime. Na taj način maksimalno možete iskoristiti terasu za uživanje tokom čitave godine. Takođe, imajte na umu da i mali balkon možete pokriti: drveni krov i drvena ograda su takođe dobre opcije da zatvorite terasu ili balkon i daju udobnu atmosferu za uživanje tokom godine.

Pogledajte galeriju i slike izvedbi terasa.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: