Objavljeno: 24.07.2017 u 9:43 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Plakanje je znak zdravog srca, a osobe koje često plaču imaju poseban karakter

Ljudi se na različite načine s osjećajima, a isto tako ih i izražavaju. S plakanjem se uglavnom povezuje duboki osjećaj tuge.

zena-suze

Prema psiholozima plač je dobar i zdrav, a osobe koje puno plaču su posebne. Sljedeći put kad budeš na rubu suza, sjeti se ovih nekoliko stvari o plakanju.

Plakanjem smanjuješ stres – ako si osoba koja lako puša emocije van, onda ćeš se lakše nositi s teškim životnim situacijama. Nakon što “otplačeš svoje”, osjetit ćeš olakšanje i bit ćeš u stanju jasnije sagledati situaciju koja ti je natjerala suze na oči.

Suze se razlikuju, otkrij kako

Pokazuješ da se ne bojiš vlastitih osjećaja – plakanje je također znak da se ne bojiš onoga što osjećaš. Plakanje je znak da prihvaćaš svoju ranjivost i osjećajnost. To je znak da si snažna osoba i da stvari nazivaš pravim imenima. Plakanje je također znak zdravog srca i mozga.

Pokazuješ koliko si hrabra – osobe koje pokazuju svoje emocije su hrabre i autentične. Važnije im je da žive svoju istinu, nego da brinu što će drugi pričati o njima. Osim toga znaju da bi i drugi rado češće pokazali svoje prave osjećaje (makar i kroz suze), ali se ne usude jer moraju održavati sliku o sebi koju su stvorili.

Čemu služe suze?

Plakanje pomaže uspostaviti ravnotežu – kad prihvatiš svoje osjećaje, a plakanje je dio procesa prihvaćanja, lakše ćeš otpustiti osjećaje koji te tište.

Izvor: zdravakrava.24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: