Objavljeno: 15.05.2017 u 13:16 | Lifestyle | Komentara:

Nikad brže riješite se dosadnih MUHA! (Unutar i van kuće)

Komarci, muhe i ostali insekti nam mogu dosađivati. Ipak, ne morate da zbog njih koristite štetne hemikalije koje mogu ozbiljno naštetiti vašem zdravlju, a posebno vašoj djeci i kućnim ljubimcima. Također, mnoge osobe koriste i kupovne osvježivače za dom koji su puni hemikalija.

muhe

Zar nije bolje da dom osvježite na prirodan način, npr. eteričnim uljem lavande? Tako nećete brinuti o štetnim posljedicama za vaše zdravlje.

Ovdje ćemo vam dati ideje za prirodne preparate koji će otjerati inskete, ali i osvježiti dom lijepim mirisom.

Limun i klinčić

Stavite polovicu limuna na sto, a u nju malo klinčića. Ovako ćete otjerati inskete.

Eterična ulja i boca za prskanje

Uzmite bocu za prskanje i u nju naspite šolju vode i dodajte 10 kapi eteričnog ulja nane i 10 kapi eteričnog ulja limuna. Promućkajte i poprščite po domu, po ćoškovima. Osim što će otjerati nepoželjne goste, dat će prijatan miris vašem domu.

Eterično ulje lavande

Lavanda ima prijatan miris, djeluje opuštajuće, a tjera i insekte, posebno moljce. Čak tjera i pacove.Možete uzeti teglu i u nju stviti spužvu, spužvu natopite eteričnim uljem lavande, a zatim zatvorite teglu. Kasnije je otvorite i prijatan miris će otjerati nepoželjne goste.

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: