Objavljeno: 18.07.2017 u 10:25 | Lifestyle, Ljubav i Sex | Komentara:

Moj suprug ima dečka. Evo kako izgleda naš život…

Moj muž ima dečka, ali ne osjećam se uopšte da dijelim njegovu ljubav sa nekim drugim. Naprotiv, imam i ljubav i prijateljstvo.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Svog supruga Pola upoznala sam kada sam imala 23 godine. On je tad imao 28, i od početka sam znala da je biseksualac. Kada smo počeli da se zabavljamo, bio je u vezi sa muškarcem.

U početku sam bila skeptična, mislila sam da ako su dva muškarca u vezi, to može da znači da je on samo gej. Ali kada me je Pol poljubio i stavio svoju ruku na moje tijelo, znala sam da čak i ako voli momke, vrlo je zagrijan i za žene. Tačnije, za mene.

Kako je naš odnos sve više napredovao, Pol je raskinuo vezu sa muškarcem. Ali bio je jasan i u stavu da ne želi da prestane da se viđa sa muškarcima. Rekla sam da mi je to u redu. Tačnije, naše diskusije o se*su po prvi put su me navele na pomisao kako je to biti sa ženom.

Počeli smo da živimo zajedno poslije tri mjeseca zabavljanja, a poslije šest mjeseci pristali smo da imamo otvorenu vezu, poštujući određena pravila. Uvijek smo moralo jedno drugom da kažemo gdje idemo i sa kim ćemo biti. To je podrazumijevalo mnogo slobode, ali i ne i tajni. S tom vrstom otvorenosti i povjerenja oboje smo imali avantura, što zajedno, što sa drugim ljudima. I ja sam par puta probala sa ženom. Iako je bilo zanimljivo, znala sam da u životu želim da budem sa muškarcima, čak sa više njih.

A prvi put smo Pol i ja imali se*s zajedno sa jednim muškarcem. Bilo mi je čudno da ga vidim sa dugim muškarcem, ali je i mnogo se*si to što je on pun samopouzdanja i što zna šta želi.

Poslije tri godine eksperimentisanja Pol me je iznenadio prstenom. Shvatili smo da nam je dosadilo da budemo i sa drugim ljudima i da želimo tradicionalnu, monogamnu vezu. Prve dvije godine braka imali smo se*s samo jedno s drugim.

A onda sam upoznala Oskara. Bio je zabavan, jednom smo i izašli i poljubili se, priznala sam Polu. Rekao mi je da, ako to želim, njemu je sasvim u redu. Ali nisam pomislila to da će Oskar i Pol započeti svoju vezu.

Kada sam imala prvi se*s sa Oskarom, pozvala sam ga da izađe sa mnom i sa Polom. Odmah sam među njima vidjela jaku hemiju, čim su se upoznali. Poslije te noći postala sam vrlo nesigurna. Šta ako se Polu Oskrar svidi više nego ja?

Poslije nekog vremena počeli smo sve troje da se viđamo. To nije bio samo se*s, išli smo u šetnje, na film, roditeljima smo počeli da predstavljamo Oskara kao “našeg dečka”. Svi su se pitali kako izgleda naš život. A većinom je sasvim normalano. Pol i ja živomo zajedno, idemo na posao, kada možemo, večeramo zajedno. Mnogo toga radimo i sa Oskarom, ponekad Oskar i Pol zakedno izađu, a ja sam intimna sa Oskarom samo kada je i Pol tu.

Uopšte se ne osjećam da dijelim svoju ljubav prema Polu sa još nekim. Ovako imam i ljubavnika i prijatelja, niko se od nas tu ne osjeća kao uljez. Oskar se ponekad zabavlja sa drugim ljudima, ali nama to ne smeta. Ipak, ja se i dalje ponekad osjetim nesigurnom, kao prošle nedelje kada sam došla s puta i zatekla Oskara i Pola u krevetu kako gledaju TV.

Nisam bila ljubomorna zbog se*sa, već zbog intime. Ali Pol i ja imamo posebne samo naše trenutke, kao i one provedene sa Oskarom. Naš brak nije tradicionalan, ali dobro funkcioniše. I sve dok nam je lijepo sa Oskarom, viđaćemo se s njim. Pol i ja još nismo sigurni da li želimo djecu, ali ako se odlučimo na tak korak, sigurni smo da će Oskar biti odličan ujak.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: