Objavljeno: 26.01.2018 u 14:22 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

Kobasice ste do sada pripremali na potpuno pogrešan način! Slavni kuvar otkriva šta trebate činiti

Bilo da ih se kuha, prži ili peče na roštilju, važno je pripaziti na ključnu stvar.

Merguez

Chef i kulinarski bloger Martin King, poznat pod imenom The Why Chef, tvrdi da mnogi griješe prilikom pripreme kobasica. Bilo da ih se kuha, prži ili peče na roštilju, važno je pripaziti na ključnu stvar.

Umjesto da ih se kuha ili peče na visokoj temperaturi, tvrdi ovaj chef, kobasice bi se trebale zagrijavati polako.

Prema Kingu, savršene kobasice trebale bi se kuhati najmanje 30 minuta.

“Dulje kuhanje na manjoj temperaturi dovoljno će ih skuhati, a opet će se omogućiti da se masnoća otopi i karamelizira”, ističe King.

kobasice-przenje2

Također, prema Kingovoj preporuci, kobasice bi se trebalo pripremati u tavi s maslacem.

Izvor: vecernji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: