Objavljeno: 21.02.2017 u 11:21 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Isječete luk na četvrtine i dodate mu jedan sastojak: Za samo jedan dan kašalj će NESTATI

Kada kašalj traje duže od nedelju dana, svakako treba nešto preduzeti, a postoji narodni lijek koji je odličan u takvim situacijama.

isjeceni-luk2

Crni luk se uvijek preporučuje kada imate probleme sa disajnim putevima, a tu se ubrajaju i kašalj i prehlada. I ne samo to – odličan je i za srce, holesterol, dijabetes i artritis.

Postoje dva narodna recepta za napitke od luka kojima se kašalj eliminiše već za jedan dan.

Za prvi recept potrebno je:

- Kilogram crnog luka
- 3 litra vode

POSTUPAK:

Oljuštite glavice luka i isjeckajte ih na četiri dijela. Stavite ih u lonac sa vodom i pustite da proključa. Ostavite da se krčka dok polovina količine vode ne ispari, pa pustite da se ohladi i procijedite. Tu tečnost pijte dva puta dnevno, i to po čašu i po. Po želji, možete dodati med i/ili limun.

Za drugi recept potrebno je:

- 2 jabuke srednje veličine
- 2 crna luka srednje veličine
- 14 oraha

POSTUPAK:

Oljuštite luk i dobro ga operite, pa isjecite na četvrtine. Jabuke bez guljenja isjecite na četvrtine. Sve zajedno sa orasima sipajte u lonac u kome već ključa tri litra vode. Kuvajte dok se količina vode ne smanji za polovinu i kada se ohladi pijte po jednu čašu tri puta dnevno.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: