Objavljeno: 14.01.2018 u 13:54 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Američki ljekar otkriva najmoćniji prirodni antibiotik: Ubija svaku infekciju u tijelu – RECEPT

Slavni ljekar Ričard Šulc otkrio je recept koji je nazvao Super-tonik, jer pomaže liječenju mnogih stanja.

doktor-sulc

Tinkture su jedni od najboljih prirodnih lijekova, prije svega zato što izvlače i čuvaju u sebi sve ono najbolje iz biljaka. Sa druge strane, veoma su jake, pa ih treba pažljivo koristiti.

Iako u tinkture obično ide alkohol, znajte da je i jabukovo sirće savršen rastvarač ako želite da napravite tonik tinkturu. Ne samo da je 100% netoksičan, već ima i mnoge zdravstvene prednosti:

– Pomaže regulirasanju kiselosti organizma

– Pomaže probavnom traktu – ako je jabukovo sirće organskog porekla i nefiltrirano, sadržaće simbiozu prijateljskih kolonija bakterija i gljivica koje suodličan probiotik

– Sirćetna kiselina ima snažno antimikrobno djelovanje i pokazalo se da smanjuje holesterol i pomaže kod osjetljivosti na insulin

– Jabučna kiselina koja je antifugalna, antibakterijska i antivirusna, takođe pomaže proizvodnju energije koja povećava mentalno i mišićno funkcionisanje

– Jača imuni sistem

Slavni ljekar Ričard Šulc otkiro je recept koji je nazvao Super-tonik. On naglašava da je potrebno da koristite sastojke organskog porijekla ili da ih sami uzgajite, kako biste izvukli sve pozitivne efekte.

Sastojci:

Svježa habanero papričica (ili najljuća koju možete da nađete), glavica bijelog luka, glavica crvenog luka, korijen đumbira, korijen rena i nerafinisano jabukovo sirće.

Priprema:

Ovaj tonik se priprema kao i sve tinkture: trave stavite u posudu, prelijte jabukovim sirćetom, onoliko koliko je potrebno da sve biljke budu potopljene.

Zatim oljuštite i sitno isjeckajte povrće, pa stavite sve sastojke u veliku staklenu teglu i potpuno pokrijte jabukovim sirćetom, tako da sirće pliva tri prsta iznad nivoa biljaka i povrća. Poklopite i držeći poklopac na mjestu protresite tonik tako da se izmiješa.

Ostavite tonik da stoji na tamnom mjestu bar dvije do šest nedelja. Što duže stoji, biće jači, a povremeno ga i ponovo protresite.

Cijeđenje

Zbog lakšeg čuvanja i jednostavnog korišćenja, procijedite tinkturu. Trebaće vam labava tkanina – gaza ili neke maramice, velika posuda i cjediljka od nerđajućeg čelika koja se uklapa u veličinu posude. Ako nemate takav “alat”, možete staviti krpu preko otvora tegle i sipati dok sva tečnost ne izađe, ali dosta ćete izgubiti.

Stavite cjediljku u posudu i prekrijte cjediljku gazom. Izlijte sadržaj tegle u cediljku. Uzmite nešto čime ćete pritisnuti mešavinu da preostali sokovi izađu.

Tonik možete sipati u male tegle ili možete vratiti u veliku, prethodno ispranu. Zatamnjena boca je njabolji izbor, jer smanjuje štetu od svijetla. Čuvati na tamnom, hladnom mjestu. Ostatke biljaka i povrća možete da zamrznete ili dodati supama i drugim jelima.

Doziranje

Nakon što je tonik spreman, možete ga počnete sa svakodnevnom upotrebom, ili ga koristite po potrebi – za bolju probavu, imunitet i liječenje raznih bolesti. Zapamtite, ispijate jako moćne trave i začinsko bilje, tako da će i ukus biti takav, pa možete dodati malo prirodnog meda. Pobrinite se da pijete dosta vode tokom dana.

Jedna čašica od 20-30 ml će biti dovoljna. Međutim, ako se borite protiv teških infekcija, možete uzeti do 5 ili 6 doza dnevno.

Izvor: webtribune.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: