Objavljeno: 22.02.2018 u 20:14 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

7 dana su pili samo vodu i ništa nisu jeli – pogledajte šta se desilo njihovom mozgu i tijelima (FOTO)

Vloger Ervan Heusaf i njegova sestra glumica i model Solen su se upustili u nesvakidašnji izazov, nedelju dana su pili samo po sedam litara vode da vide da li to stvarno ima pozitivnih efekata na tijelo. Izazov su snimali i okačili na Jutjub.

mrsavljenje-izazov (1)

Ervan je napomenuo da je prije početka snimanja puno putovao gdje je puno jeo i pio, pa je želio i da detoksikuje svoj organizam. Kao tinejdžer, Ervan je imao oko 108 kilograma, a gubljenje kilograma ga je inspirisalo da napravi svoj jutjub kanal. osim Jutjub kanala, Ervan uređuje i uspješan sajt “The Fat Kid Inside” (Debelo dijete, iznutra)

- Najjednostavnija stvar ikad. Samo pijete vodu, ne unosite nikakve suplemente, ili čaj, baš ništa osim vode. Postoje ljudi koji su to radili po 100, 50 ili 30 dana.- rekao je Ervan u videu.

mrsavljenje-izazov (2)

- Vaše tijelo može da preživi bez hrane, Da li je to dobro? Vjerovatno – Ne. Zato i radimo ovo da vidimo da li to stvarno ima pozitivnih efekata na tijelo. – rekao je Ervan.

On je takođe objasnio da kada ne bi unosio nikakve kalorije u organizam nedelju dana, vjerovatno bi potrošio njih 14.000.

- Stomak je kao drugi mozak, ako nešto nije u redu sa njim to osjećate kroz čitavo telo. Može da utiče na vaše raspoloženje, energiju, hormone, zato je važno imati aktivna crijeva i zdrav stomak.- kaže Ervin.

mrsavljenje-izazov (3)

Prije početka ovog izazova, Ervin je uradio opsežna istraživanja i pronašao medicinska dokumenta koja tvrde da detoksikacija vodom ima dobre efekte na digestivni trakt, čišćenje masti iz krvi i da pomaže jačanju imuniteta i fokusiranju uma.Tijelo prirodno zapada u stanje ketoze i sagorijeva masti koje troši kao energiju.

Na početku detoksikacije, njih dvoje su se izmjerili. Solen je imala 58 kilograma, a Ervan 76.

- Moram da se zaokupiram nečim, sigurna sam da ću četvrtog dana biti jako nervozna, ali već nakon trećeg ili četvrtog dana očekujem da vidim velike promjene u tome kako mi stoji garderoba ili kako mi se smanjuje višak sala na stomaku. – rekla je Solen.

Već prvog dana oboje su rekli da su propustili svoju jutarnju rutinu, ali da se nisu osjećali toliko gladni.

- Plan je da budem toliko zauzet da ne bih razmišljao o hrani. – rekao je Ervan.

Ervan je čak išao i u teretanu, a njegov trener je objasnio da želi da natjera tijelo da sagorijeva masti, a ne zalihe hrane. Solen je osjećala da su joj usne jako suve i mučila se da ne jede dok je njen suprug kuvao.

Oko 19 sati prvog dana Ervan je rekao da je teže nego što je očekivao. Drugog dana Ervan je šetao skoro cijele noći jer ga je mučila glavobolja.

- Morao sam da se krećem jer me je mučila glavobolja kao poslije mamurluka, ali danas se dobro osjećam. Osjećam se malo usporeno, ali kažu da su prva tri dana najteža, pa se nadam najboljem. – rekao je Ervan.

Dok su njegove kolege na poslu jele tokom dana, on je uspijevao da se suzdrži, ali je rekao da je morao da pere zube nekoliko puta dnevno, samo da bi osjetio neki ukus u ustima.

mrsavljenje-izazov (4)

Trećeg dana, brat i sestra su probali da vježbaju zajedno, ali je Ervan primjetio da mu se kilaža nije puno promijenila. Četvrtog dana, Solen je počela da primjećuje neke rezultate.

- Osjećam se mnogo lakše i mršavije, ali ću ipak popiti kafu. – Solen je čak i pokazala šolju pred kamerom. Uveče je rekla da joj taj program detoskikacije utiče na društveni život, jer ne može da se viđa sa prijateljima dok oni idu na piće ili na večere.

Petog dana Ervan je rekao da je mnogo bolje spavao.

- Mislim da se tek četvrtog i petog dana tijelo privikava na promjene. – rekao je Ervan.

Solen je rekla da više i nije toliko gladna koliko joj je dosadno.

Sedmog dana Ervan je priznao da je sve o čemu razmišlja hrana, i da je veoma uzbuđen što će da jede kad završi program.

Shvatio sam da sam opsjednut hranom, i da sam sve vrijeme na Instagramu gledao fotke hrane. Gledao sam “Vikinge” i zamirisalo mi je pile koje su pekli na ekranu. Mislim da se ne radi samo o hrani koliko i o psihičkoj gladi. – rekao je Ervan.

Na kraju programa Solen je izgubila 3, a Ervan čak 7 kilograma. Pogledajte kako je izgledao njihov izazov:

- Sada konačno razumijem razliku između fizičke i psihičke gladi, hrana u stvari predstavlja uživanje. – rekao je Ervan.

- Tokom programa, tijelo vam traži nutritijente, potrebna mu je hrana da bi preživjelo. Osjetio sam da me bole neke stare sportske povrede. Jako su me boljela leđa, to mi je tijelo slalo znak da nešto nije u redu i da mu je potrebna hrana. Nije bilo lako, ali sam postao jača osoba. – rekao je Ervan.

Ervan je na kraju rekoa da ovaj izazov ne bi opet radio na 7 dana, ali bi rado to radio jednom nedeljno.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: