Objavljeno: 12.08.2014 u 15:08 | Featured, Svijet | Komentara:

SINTETIČKA MARIHUANA JE ZLO: Očajna majka posljednji put grli mrtvo tijelo svoga sina!

Fotografija očajne majke koja posljednji put grli beživotno tijelo svog sina na bolničkom krevetu i priča koja je dovela do ove tragedije šokirala je svijet! Tinejdžer je preminuo uprkos svim pokušajima doktora da sačuvaju njegov život.

conrad

Roditelji 19-godišnjeg mladića iz Kalifornije, koji je umro nakon što je u sebe uvukao jedan dim sintetičke marihuane (poznate pod imenom ‘spice’ ili K2), odlučili su kako njegova smrt neće biti uzaludna.

Devin i Veronica Eckhardt nikad nisu zamišljali da će morati gledati kako helikopterom u bolnicu prevoze srce njihovog jedinog sina.

No u četvrtak, 17. srpnja, ispoštovali su njegovu želju da donira svoje organe.

Nakon što je Connor preminuo njegovi roditelji odlučili su na Facebooku podijeliti neke stvari o njegovom životu i smrti, u nadi da će njihova tragedija poslužiti kao upozorenje drugima na opasnosti koju sintetička marihuana nosi.

- Popustio je pred društvom i mislio da je to što radi sigurno, a onda je nakon jednog dima zaspao i nikad se nije probudio – kazao je mladićev otac. Njegov je mozak ostao bez kisika, natekao je te je Connor pao u komu.

Dok su čekali da Connora pripreme za doniranje organa, njegovi roditelji te sestre, Sabrina i petogodišnja Ashnika, okupili su se kraj njegovog bolničkog kreveta.

- Cijelo vrijeme sam mislila kako će svakog trena otvoriti oči i reći ‘Što ima, momci?’ – kazala je Veronica Eckhardt za Los Angeles Times koja je zajedno s obitelji snimila video kraj sina koji je ležao u komi, kako bi ukazali na opasnost sintetičke marihuane.

- Ovo je naš sin, Connor Reid Eckhardt. Donio je krivu odluku i uzeo proizvod pod nazivom KS, ili začin, i sada je njegov mozak mrtav… To nije igra, već stvarnost, molim vas pomozite nam boriti se protiv toga.

Potom su u sjećanje na sina kreirali Facebook stranicu s upozorenjima o sintetičkog drogi.

‘Spice’ je miks biljaka koje su posprejane kemijom kako bi prouzrokovale isti doživljaj kao kod pušenja marihuane. Količina biljaka i kemikalija nikad nije ista, pa korisnici ne znaju niti što puše, a ni kolika je koncentracija sastojaka.

Droga je dostupna u trgovinama i na internetu, iako je prodaja u Kaliforniji ilegalna.

Izvor: www.jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: