Objavljeno: 07.02.2019 u 18:39 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentara:

ŽIVI OTROV: OVO nas truje svaki dan, a nismo ni svjesni!

Miris svježe opranog rublja je vjerojatno svačija omiljena stvar. Uzmite omiljenu majicu iz ormara i oduševi vas svojom svježinom. Zato uvijek nastojimo odabrati naše omekšivač mudro, to bi trebalo omekšati odjeću i učiniti je mirisnom danima.

omeksivac-otrov.rublje

Trebate znati da omekšivači sadrže dugi popis toksina i kemikalije koje mogu ući sustav kroz kožu ili udisanjem i uzrokuju brojne zdravstvene komplikacije. To posebno vrijedi za kućanstva s malom djecom, jer su posebno osjetljivi na kemikalija. Ovdje su najčešće kemikalija pronađena u gotovo svim omekšivačima na tržištu:

  • Alfa-terpeniol – Ovo je otrovna kemikalija, što može dovesti do niza mnogih zdravstvenih problema, kao što su vrtoglavica, glavobolja, glad, gubitak pamćenja, utrnulost u licu, vratu i boli kralježnice.
  • Benzil acetat – to je dokazano od ove otrovna tvar može dovesti do raka gušterače. Njegove pare mogu izazvati iritacije očiju i respiratornih problema, a najgora stvar je da se može apsorbirati kroz kožu.
  • Benzil alkohol – Ova opasna tvar povezana s poremećajima središnjeg živčanog sustava, glavobolju, mučnina, povraćanje, vrtoglavica i drastičnih kapi krvnog tlaka.
  • Kloroform – kancerogenog neurotoksin koji može dovesti do gubitka svijesti, mučnina, glavobolja, povraćanje i / ili vrtoglavica, pospanost.
  • Linalol – Još jedna opasna tvar poznata da uzrokuje respiratorne probleme, pa čak i dovesti do tzv gubitak koordinacije mišića.

Izvor: pozivitno

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: