Objavljeno: 18.01.2018 u 13:59 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Probudila sam se i shvatila da u tom trenutku MUŠKARAC IMA SE*S SA MNOM: Godinama sam krila ONO ŠTO JE USLIJEDILO, a sada ću ispričati svima

Advertisement

Pokret ‘MeToo’ je snažniji nego ikad. Žene iz svih krajeva svijeta, svih starosnih doba i iz svih društvenih slojeva otvoreno govore o svojim se*sualnim iskustvima i raspravljaju koja je to tačno granica gdje se može govoriti o se*sualnom zlostavljanju, kao i šta je tačno pristanak na se*s.

konstants-hol

Jedna od žena koja je progovorila o tome je i slavna blogerka Konstans Hol. Na društvenim mrežama ima milione pratilaca a stekla ih je dijeleći svoje slike i priče iz porodičnog života sa četvoro djece.

- Kada već govorimo o pristanku… U vrijeme dok sam ja praktikovala neobavezni se*s, riječ pristanak nismo ni koristili. Prosto smo koristili signale koji su davali pristanak, bez rečenice “pristajem na se*s”. Međutim, u moje vrijeme bilo je i mnogo zlostavljanja i silovanja koje je zbog toga prolazilo.

Sjećam se da sam se jednom probudila usred se*sa. Muškarac je imao se*s sa mnom dok sam spavala. Bila sam toliko postiđena činjenicom da sam se toliko napila da se ni ne sjećam da sam završila u krevetu sa njim da nisam nikom rekla šta mi se dogodilo. Samo sam se pokupila i čak mu se i zahvalila na zabavnoj noći i potom otrčala iz stana.

Smatrala sam da to što imam reputaciju divlje djevojke automatski znači i da nemam prava da sebe ovdje smatram žrtvom. Koliko je to glupo?

Mnogo u posljednje vrijeme čitam o tome. Čitam šta učimo našu djecu, a učimo ih da sebi postave pitanje: “Ako je osoba previše pijana da sjedne za volan, previše je pijana i da bi znala da li zapravo želi se*s” ili da se se*s u alkoholisanom stanju dozvoljava samo sa već postojećim partnerom.

Neke od teorija su sjajne, neke uvrnute.

Ali naišla sam na mišljenje jednog čovjeka koje me je najviše iznenadilo. On je ljekar, a mnogo važnije, otac koji pokušava da svoje tinejdžere usmjeri na pravi put. Ovo je njegova teorija i svodi se samo na – poštovanje.

Djecu moramo da naučimo da se*s imaju samo sa nekim koga poštuju. Moraju da poštuju njegovo tijelo, njegove želje, da poštuju njih kao ličnosti.

U mom kraju su kul tipovi bili oni koji su spavali sa gomilom djevojaka. Trojke su bile normalna stvar, nijednu od tih djevojaka nisu poštovali. A djevojke su mislile da će malo te njihove “kul” magije preći na njih ako rade sve što ti frajeri hoće. Razumijem to, i sama sam prolazila kroz to. Ali nikada se to nije ostvarilo, umjesto toga, ti kul frajeri bi svima ispričali svaki detalj se*sa, a njoj se više nikad ne bi obratili.

Da, u tom slučaju je bilo pristanka na tu trojku, ali ne i poštovanja. Zato ću svoju djecu naučiti upravo to – se*s se upražnjava samo sa nekim koga poštujete.

Izvor: zena.blic.rs

loading...
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: