Objavljeno: 30.04.2018 u 10:49 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

NAPRAVILA JE NA PRVI POGLED SASVIM OBIČAN SELFI: Kada je pokazala šta nosi ispod suknje uslijedio je ogroman ŠOK!

Aime Ruski na prvi pogled djeluje kao sasvim obična tinejdžerka i nikada ne biste rekli da se upravo ona bori sa Kronovom bolesti.

djevojka-suknja

Iako se o ovoj bolesti rijetko govori, a i sami pacijenti se često stide da priznaju da boluju od nje, Aime nije jedna od njih. Ona je željela da pokaže da uprkos svom stanju može da živi sasvim normalan život. Imala je operaciju kojom su joj uklonili debelo crijevo, pa su joj simptomi sada ublaženi, ali mora da nosi stoma kesu.

“Ne treba da se stidite vaše bolesti”, poručila je Aime.

Kronova bolest je upalna bolest probavnog sistema. Uzrok bolesti nije poznat, ali se sumnja na doprinos nasljednih svojstava. Simptomi se mogu javiti u bilo koje životno doba, ali najviše novih slučajeva se bilježi kod mladih, naročito adolescenata.

Najčešći simptom bolesti je dijareja, čija učestalost zavisi o dužini crijeva zahvaćenog upalom. Dijareja je praćena gubitkom tjelesne težine, slabokrvnošću (krvarenje iz crijeva), nekada povišenom temperaturom.

Ukoliko je upalom zahvaćeno debelo crijevo dijareja je praćena i vidljivim krvarenjem.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: