Objavljeno: 09.03.2018 u 21:57 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

‘Ležao je pored tijela’: Čovjek nedeljama bio MRTAV, a kada je policija UPALA u stan, OVAJ PRIZOR ih je SLOMIO

Devetogodišnji Havanski bišon Zaza pronađen je u srijedu stanu u Budimpešti, pored mrtvog tijela svog vlasnika.

Pas je bio u teškom stanju dehidratacije i ležao je pored mrtvog vlasnika koji je umro nekoliko nedelja ranije. Iako je u stanu imao suvu hranu koju je jeo, veterinari su rekli da nije pronađen, sigurno bi uginuo kroz nekoliko dana.

pas (1)

Komšije su policiji prijavile da već duže vrijeme nisu vidjele starijeg komšiju, a kada su ušli u stan zatekli su nevjerovatan prizor.

- Pas je ležao pored mrtvog tijela i bio je toliko slab da nije mogao da ustane. Morali smo da ga iznesemo napolje – rekao je Gabor Pataki, šef spasilačkog tima za životinje.

pas (2)

Mnogi psi umrli bi nakon takve traume, ali se Zaza za sada oporavlja i polako počinje da staje na noge.

pas (3)

U sličnom slučaju pas se još jednom pokazao kao čovjekov najbolji prijatelj, kada je devetogodišnji sivi hrt Dori spasena iz njenog doma, nakon što je mjesec dana ležala pored mrtvog vlasnika. Dori, koja je žalila za gazdom, nije željela da ga napusti sve dok je spasioci nisu iznijeli prošlog decembra.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: