Objavljeno: 28.12.2017 u 12:37 | Bizarno, Slike, Zanimljivosti | Komentara:

FOTOGRAFIJA KOJA PROGANJA: Dobro pogledajte sliku pa kažite – da li možete da objasnite KO JE ‘DJEČAK IZ KUTIJE? (FOTO)

Ovo je foto – robot ‘dječaka iz kutije’, neidentifikovanog djeteta uzrasta od 4 do 6 godina, čije je nago, pretučeno, beživotno tijelo pronađeno 25. februara 1957. godine u kartonskoj kutiji u Foks Čejsu, naselju u Filadelfiji.

djecak-iz-kutije (1)

Tijelo nesrećnog djeteta bilo je zamotano u ćebe, a na njega je prvo naišao mladić koji je blizini postavio zamke za bizamske pacove. Mladić se bojao da će mu policija konfiskovati zamke, pa zato nije ni prijavio pronalazak tijela.

Nekoliko dana kasnije, jedan student je pukim slučajem naišao na tijelo. Iako se bojao da prijavi slučaj policiji u strahu da na kraju on ne bude optužen za ubistvo, sutradan je ipak otišao u stanicu i ispričao nadležnima šta je pronašao.

Kutija u kojoj je pronađeno tijelo dječaka, Foto: Wikipedia

Kutija u kojoj je pronađeno tijelo dječaka, Foto: Wikipedia

Policija je odmah izvršila uviđaj i uzeli su otiske prstiju djeteta. Vjerovali su da je pitanje dana kada će slučaj biti riješen. Međutim, vrijeme je prolazilo, a niko nije došao da prijavi nestanak djeteta.

Nikada nisu uspjeli da dođu do bilo kakve informacije o dječaku. U jednom trenutku, cela Filadelfija bila je oblijepljena fotografijom dječaka, ali niko nije došao u policiju, niko nije preuzeo tijelo, niko ga nije ni tražio.

Originalni poster kojim je policija pokušala da sazna bilo kakve informacije o dječaku, Foto: Wikipedia

Originalni poster kojim je policija pokušala da sazna bilo kakve informacije o dječaku, Foto: Wikipedia

U prvi mah, dijete je sahranjeno na zajedničkom grobu za sva neidentifikovana tijela, ali je 1998. godine ekshumirano kako bi mu se uzeo DNK. Sa napretkom tehnologije nadležni su se nadali da će naići na neko poklapanje u bazi i tako uspjeti da ustanove identitet misterioznog dječaka.

Međutim, slučaj je i nakon toga ostao neriješen. Djetetov DNK nije se poklapao ni sa jednim od višemilionskih uzoraka koji se nalaze u bazama SAD.

djecak-iz-kutije (4)

Nakon iskopavanja, dječakovo tijelo prebačeno je na zvanično groblje o trošku sina grobara koji je dijete sahranio na zajedničkom groblju decenijama ranije. Na njegovom spomeniku umjesto imena piše “Nepoznato dijete Amerike”, a građani ga redovno održavaju i donose cvijeće i igračke.

Ovaj slučaj je zvanično i dalje otvoren, iako su male šanse da će se ikada otkriti šta se zaista dogodilo nesrećnom djetetu.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: