Objavljeno: 11.08.2017 u 7:49 | Zanimljivosti | Komentara:

Da li možete da pogodite koliko ona ima godina? Koliko god da kažete – GRIJEŠITE!

Njeno ime je Sara Gerts i ima 26 godina. Da dobro ste pročitali, 26 godina!

Međutim, niko joj ne veruje, što je sasvim razumljivo.

Kada je imala svega 10 godina, Sari je dijagnostifikovan rijedak poremećaj, uslijed koga njeno tijelo nije sposobno da proizvodi kolagen. Ova bolest zove se Ehler-Danlos sindrom, a njena posljedica je potpuno izborano tijelo koje vidite na Sari.

Ipak, Sara je borac. Riješila je da, umjesto da se zatvori i tuguje, iskoristi svoju specifičnost i pretvori je u prednost. Naime, Sara je manekenka, dakle zarađuje od svog tijela.

A post shared by Sara Geurts (@sarageurts) on

Sari je bilo potrebno mnogo vremena da se pomiri sa svojim izgledom i prihvati ga.

Taj put uopšte nije bio lak.

,,Želim da poručim svima koji se bore sa ovim sindromom, ali i svima ostalima, da ste lijepi baš takvi kakvi ste i da možete da postignete sve o čemu sanjate, bez obzira na sve,” kaže Sara.

sara

,,Svaka nesavršenost koju imate zapravo oslikava vas i priča vašu životnu priču, sve patnje i sav put koji ste prošli,” poručuje Sara.
Danas, ova hrabra žena ima jednu važnu misiju. Bavljenjem modelingom, ona demonstrira svim ženama koje se osjećaju nesigurno u vezi sa svojim tijelom da treba da prihvate sebe sa svim manama i da ne dozvole da im sumnja u svoj izgled uruši samopouzdanje.

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: