Objavljeno: 11.09.2017 u 11:41 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Snimak od kojeg zastaje dah: Pogledajte kako je Sjeverna Koreja prije 40 godina dočekala TITA (VIDEO)

Zbog svog nuklearnog oružja Sjeverna Koreja je ovih dana dospjela u centar pažnje svjetske javnosti. Država na istoku azijskog kontinenta važi za najzatvoreniju u svijetu, jedan od posljednjih bastiona socijalizma.

tito_koreja

Iz današnje perspektive, konfrontacije Sjeverne Koreje s bezmalo cijelim svijetom, zanimljivo djeluju snimci koji su nastali prije 40 godina.

Tada je u zvaničnu posjetu Sjevernoj Koreji došao predsjednik SFRJ Josip Broz Tito. “Najvećem sinu naših naroda i narodnosti” priređena je veličanstvena dobrodošlica 28. augusta 1977. godine u Pjongjangu gdje ga je ugostio tadašnji sjevernokorejski predsjednik Kim Il-sung.

Centralni dio Titove posjete bio je impresivni slet na stadionu koji danas nosi ime Kim Il-sunga. Iako su mnoge svjetske zemlje odavale veliku počast jugoslovenskom predsjedniku, mnogi smatraju da ništa nije uporedivo sa sletom u Pjongjangu 28. augusta 1977.

Pogledajte snimak od kojeg zastaje dah.

Izvor: radiosarajevo.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: