Objavljeno: 11.01.2017 u 11:03 | Bizarno, Video, Zanimljivosti | Komentara:

NAJJEZIVIJI KRICI: Poslušajte kako zvuči ISTJERIVANJE ĐAVOLA iz djevojke koja je ubrzo UMRLA!

Anelize Mihel imala je 23 godine kada je preminula od posljedica višemjesečnog egzorcizma koji su nad njom sprovodila dvojica rimokatoličkih sveštenika po nalogu vircburškog biskupa.

anelize-mihel

Ovoj budućoj nastavnici dijagostikovali su epilepsiju, a egzorcizam su sprovodili sveštenici Arnold Renc i Franc Alt. Svi koji su bili u kontaktu sa njom bili su ubijeđeni da je bila posjednuta demonima. Pri kraju sesija, koje su trajale više od deset mjeseci, Anelize je počela da odbija hranu. Umrla je teška samo 31 kilogram.

Aprila 1976. godine sud je zbog “ubistva iz nemara nepružanjem pomoći” osudio roditelje i oba sveštenika na šest mjeseci zatvora uslovno.

O slučaju Anelize Mihel snimljena su dva filma – “Egzorcizam Emili Rouz” i “Rekvijem” – koji predstavljaju slobodna tumačenja priče. U nekim biskupijama Katoličke crkve, prvi film je korišćen u svrhu crkvene propagande. Na mnogim katedrala bili su polijepljeni plakati sa preporukom da katolici ovaj film moraju da odgledaju.

Katolička crkva je, međutim, promijenila svoje stanovište – iako je najprije odobrila egzorcizam Anelize Mihel, pa su događaj kasnije proglasili slučajem mentalne bolesti.

Ipak, mnogi ljudi i danas vjeruju da je Mihelova bila posjednuta demonima, a njen grob je danas mjesto hodočašća.

Poslušajte kako je zvučala jedna od posljednjih egzorcističkih sesija obavljenih nad ovom sirotom djevojkom.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: