Objavljeno: 24.01.2018 u 14:37 | Bizarno, Slike, Video, Zanimljivosti | Komentara:

Kada je došla na svijet, ljekari su bili uvjereni da neće živjeti ni 72 sata: Danas čudesna djevojčica OVAKO IZGLEDA

Malena Milagros Keron rođena je u potpunom siromaštvu u jednom zabačenom selu na Andima. Na svijet je došla sa rijetkim poremećajem, sirenomelijom, odnosno ‘sindromom sirene’, zbog kog su joj noge bile spojene od peta pa sve do intimnog područja.

milagros

Njene slike odmah su obišle svijet i izazivale su čuđenje, ali i sažaljenje. Stopa smrtnosti je u ovakvim slučajevima ogromna, a ljekari Milagros nisu davali skoro nikakve šanse.

- Obično bebe sa ovim stanjem umru u prva 72 sata po rođenju – kaže dr Luis Rubion, zahvaljujući kome je Milagros danas živa i zdrava i to sa razdvojenim nogama. To je čini jednom od tri slučaja u cijelom svijetu gdje pacijenti žive sa ovim sindromom.

Milagros je prošla mnogo operacija, čak 13 njih ali i transplantaciju bubrega 2012. godine. Ipak, dr Luis je sa svojim timom uspjeo da joj razdvoji noge.

Sve to ne bi bilo moguće da operacije finansijski nije pomogla država, budući da je Milagrosina porodica izuzetno siromašna.

Snimak u kome je po prvi put stala na noge pratio je svijet, kao i njen polazak u školu.

Sa operacijama Milagros još nije gotova, iako danas živi gotovo kao svako zdravo dijete. Problem je jedini u tome što je vrlo podložna svim infekcijama. A kada napuni 18 godina, estetskom hirurgijom biće joj ispravljeni koljena i polni organi.

Tada će, nadaju se, Milagros u potpunosti živjeti sasvim normalnim životom.

I zaista joj potpuno pristaje ime Milagros, odnosno “čudo”, zar ne?

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: