Objavljeno: 18.09.2017 u 12:20 | Nogomet, Slike, Sport | Komentara:

JEZA U NJEMAČKOJ: Nogometaš unakažen na utakmici, zaradio višestruki prijelom lica! (FOTO)

Start nije bio ni prekršaj, a golman koji ga je unakazio tvrdi: Ako je to faul, onda moramo mijenjati cijeli sustav, edukaciju golmana od pete godine!

gentner-udarac (1)

Kad je Stuttgartov nogometaš Christian Gentner ostao bez svijesti na mokrom travnjaku, krvava lica, vrijeme kao da je stalo na Mercedes-Benz Areni u Stuttgartu na utakmici Bundeslige protiv Wolfsburga (1:0).

“Uh, bili su to dramatični trenuci, plašili smo se da će ostati trajne posljedice”, rekao je Stuttgartov trener Hannes Wolf , a sportski direktor Michael Reschke dodao je:

“Da liječnik nije reagirao tako brzo…”

VfB Stuttgart v VfL Wolfsburg - Bundesliga

Dr. Raymond Best odmah je izvukao jezik iz usta Gentneru koji se sudario s golmanom Koenom Casteelsom. Da, možda mu je spasio život.

A dijagnoza je nakon bolničkog pregleda: Gentner je zadobio prijelom čeljusti i ima smrskan nos! Mora na operaciju i dugo ga neće biti na travnjacima.

“Teške vijesti za obitelj i njega, ali najvažnije je ipak da će se posve oporaviti, biti opet potpuno zdrav”, dodao je Reschke.

gentner-udarac (3)

Veći dio od 50.500 gledatelja zanijemio je kad je u 85. minuti Casteels Gentnera pogodio lijevim koljenom u lice punom snagom! Gentner je ležao minutu, pa je iznesen. Krvi mu je oblila lice, desno mu je oko bilo posve naotečeno, a nos pomaknut.

“Još smo u šoku i uopće se ne možemo radovati pobjedi”, rekao je trener Wolf .

VfB Stuttgart v VfL Wolfsburg - Bundesliga

No, nitko ne krivi Casteelsa.

“Nitko mu nije prišao prigovarati, samo smo bili u tišini i šoku.”

Bivši sudac Markus Merk rekao je da je Casteels trebao dobiti “barem žuti karton jer koristio je koljeno kao oružje”, a šef sudaca Hellmut Krug objasnio je da je sudac Guido Winkmann to protumačio kao nesretan sudar.

Ako je to bio prekršaj, onda moramo promijeniti edukaciju cijelog sustava, od petogodišnjaka. Jer već u toj dobi golmane se uči da u skoku idu koljenom u zrak i 99 posto seniorskih golmana to radi”, rekao je Casteels , naravno žaleći za nesretnim događajem.

Izvor: goal.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: