Objavljeno: 31.07.2013 u 10:12 | Music, Showtime | Komentara:

Muzička senzacija u BiH: Sestre Ilma i Emina očaravaju izvedbama

ilma-emina-mahmutbegovic

Kolege sa portala NKP.ba (Nezavisni Kalesijski Portal) donose priču o dvije veoma talentovane sestre. Riječ je o Ilmi i Emini Mahmutbegović iz Živinica. Svoje pjesme objavljuju na Youtube kanalu i na Facebook-u. Svojim izvedbama, u kućnoj atmosferi, doista pokazuju da to što rade, rade sa ljubavlju.

Youtube: http://www.youtube.com/user/ilmica666
Facebook: https://www.facebook.com/ilmaiemina

Nadamo se da će se nakon našeg razgovora sa njima povećati broj nihovih fanova, a mnogi bi sigurno voljeli da Ilma i Emina zapjevaju pred publikom.

Je li ljubav prema muzici nešto što ste naslijedili od roditelja, ili ste svoj talenat za pjevanje otkrili na neki drugi nacin?

“Talenat prvenstveno smo naslijedile od majke, a ljubav i od majke i od oca jer su oboje veseljaci, vole muziku, vole pjevat, i uvijek su nas tako i odgajali. Naš čitav život je prošao i prolazi uz muziku. Već od malih nogu smo tu i tamo pjevušile, takmičile se, a obje smo i završile nižu Muzičku školu, smjer – harmonika”

Pjevate pjesme iz više muzičkih stilova. Da li birate pjesme koje ljudi žele čuti ili ih birate srcem?

“Nekada biramo ono što drugi žele čuti, ali prioritet su nam pjesme koje nama “leže” i koje možemo otpjevati sa emocijama toliko da i oni koji nas slušaju to osjete.”

Koliko vremena dnevno provedete uz pjesmu?

“Čitav dan.hehehe. Pa ovako, što se tiče vježbanja, pripremanja, to ovisi o našem raspoloženju, obavezama i drugim planovima. Pa nekad znamo čitav dan provesti svirajući i pjevajući, a nekada čitav dan ništa. Tako da, sve ovisi o nama samima, ali svakako da većinu svog vremena provodimo pjevajući, jer je to nešto što znamo najbolje radit i uz što se osjećamo sretno i zadovoljno”

Već imate svoju grupu fanova, da li biste se prijavili na neko takmičenje talenata, i ako bi da li bi nastupale zajedno?

“Razmišljale smo o tome, ali s obzirom da se sva današnja takmičenja svode na novac, marketing i trikove, i da ustvari nijedno takmičenje nema svoju pravu svrhu i namjenu, a to je da skupi ljude koji dakle imaju nešto zajedničko- ljubav prema muzici, a  i ne sviđa nam se princip na kojem se temelji jedno takvo takmičenje, a to je televoting. To ti je isto ko ovo skupljanje like-ova po Facebook-u kao male smo se prijavljivale, vidjele, prošle, i to je to. Ako se pojavi neko tamičenje koje nam se svidi i koje bude drugačije od dosadašnjih, vjerovatno bi se prijavile, zajedno”

Možemo li uskoro očekivati i neki autorsku pjesmu?

“U skorije vrijeme ne, ali za neke 2-3 godine i u budućnosti sigurno da, a i želja nam je ako Bog da, da nam pjesmu uradi Eldin Huseinbegović”

Koja od vas bolje pjeva?

“Bog nam je podario različite glasove, različit raspon glasa i različitu boju glasa a opet kada se naši glasove spoje u jedan, to onako zvuči pravo lijepo. Eminin glas je dosta nježan, blag i ima visok raspon glasa, a moj (Ilma) glas je malo grublji, energičan, i dosta nizak. Tako da, kad to dvoje ukomponujemo i sastavimo to ispadne super, i možda je to jedan od razloga zašto sve naše pjesme zvuče tako lijepo i drugačije od ostalih”

“Želimo se zahvaliti svima koji nas slušaju, prate i podržavaju.”

U nastavku vam donosimo još nekoliko njihovih izvedbi:

Izvor: NKP.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: