Objavljeno: 09.01.2017 u 16:37 | Ostalo | Komentara:

SJEĆATE SE BEOGRAĐANINA KOJI UŠTEDI 1.000 EURA ZA 3 MJESECA?! Evo šta kaže njegova DJEVOJKA

Priča o Beograđaninu koji je za tri mjeseca uštedio 1.000 eura iako ima platu od 42.000 dinara podigla je prašinu na društvenim mrežama, a mnogi su se u komentarima zapitali ko je djevojka ovog ‘štediše’ i šta ona kaže na sve to?

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Djevojka mladića čiji savjeti za čuvanje novca su privukli pažnju čitave Srbije objasnila je detalje ove tromjesečne štednje i pokušala da odgovori na neke od nedoumica koje su njegove tehnike izazvale.

- Tih famoznih 1.000 eura, i svaki novac koji ubuduće on ili ja budemo uštedjeli ćemo potrošiti zajedno. Oboje smatramo da je kod parova koji zajedno žive podjela na “moje” i “tvoje” besmislena, pogotovo ako imaju slična primanja, što je kod nas slučaj – objašnjava Beograđanka (29) i dodaje da je im je za sada prvo u planu zajedničko putovanje na proljeće.

- I do sada smo od novca koji se uštedi putovali, ali to su uvijek bile manje sume. Meni je velika želja da otputujem u Kinu, pa planiramo da skupimo dovoljno za to putovanje – kaže ona.

Ova djevojka naglašava da oboje imaju veliku sreću što im roditelji finansijski pomažu.

- I moj momak i ja imamo mlađe roditelje koji i dalje rade i pristojno zarađuju. Moji meni daju novac za stan, njegovi pomažu oko računa. Finansijski su stabilni i mogu to sebi da priušte, nema tu nikakvog iskorišćavanja, svašta, pa i mi ćemo njima pomagati kada za to dođe vrijeme – kaže ona.

Ona ističe i da se ne stidi što njoj i njenom partneru roditelji pomažu, i da u tome ne vidi nikakvu sramotu i to iz jednog razloga.

- Sramota bi bila da nas roditelji izdržavaju a da mi sjedimo kod kuće i vičemo da nam je ispod časti raditi za 30 hiljada. Ovako je to pomoć nekoga ko nas voli i želi nam najbolje – a mi vrlo dobro znamo kako ćemo im to jednog dana uzvratiti. Ja, uz fakultet, radim od svoje 20. godine, on takođe. Živimo u Srbiji, standard je očajan, i uz sve napore, rad i dobru volju, pristojne plate, od kojih bismo mogli lagodno da živimo, plaćamo stan, jedemo, putujemo, izlazimo i plus uštedimo ni za ovih 10 godina nismo uspjeli da steknemo – iskrena je Beograđanka.

Ona priznaje da sama nije vična štednji, i da je za sumu od 1.000 eura zaslužan isključivo momak sa kojim živi.

- Iako novac koji zajedno zaradimo, zajedno i trošimo, uštedio ga je on. Sam. Da sam ja bila “šef štednje” u kući za tri mjeseca bih skupila možda 100 eura – kaže ona u šali.

Podsjetimo, mladić (32) uspjeo je da za tri mjeseca uštedi 1.000 eura, iako na redovnom poslu prima platu od samo 42.000 dinara. Ovu sumu skupio je za tako kratko vrijeme prije svega zahvaljujući načinima da dodatno zaradi, ali i pomoći svojih bližnjih kada je riječ o svakodnevnim troškovima. Ipak, neke od njegovih trikova za štednju mogao bi svako da primjeni.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: