Objavljeno: 15.09.2017 u 11:54 | Ostalo, Slike | Komentara:

Ove bake su GLAVNA ATRAKCIJA Beograda: Svako ko ih sretne dobro PROTRLJA OČI, a onda razvuče najširi osmijeh!

U moru užurbanih koraka i smrknutih lica koja u neprekidnom lancu koračaju ulicama srbijanske prestonice, ove dvije penzionerke su pravo osvježenje. Svako ko ih sretne, odmah razvuče osmijeh, a evo zbog čega su tako posebne.

bakice-beograd (2)

Beograđani ih dobro znaju, ali i svako ko često prolazi centrom grada, naročito Knez Mihailovom gdje najviše vole da šetaju. Rado ih pozdravljaju, slikaju, ponekad i aplaudiraju, a razlog za to su njihovi originalni stajlinzi, uvijek savršeno sinhronizovani.

Milanka Lukovac Seka (68) i Radica Filipović Dada (62) su rođene sestre, ali nisu bliznakinje, kao što mnogi misle. Oblače se prefinjeno, originalno, po posljednjim trendovima i uvijek identično. Od haljina, kaputa, cipela, torbi i neizbježnih šešira – ove dvije bake su uvijek besprijekorno odjevene i svakim korakom mame poglede i izazivaju divljenje.

- Počele smo prije više od 20 godina da se ovako oblačimo i uvijek izlazimo potpuno identično odjevene. Prilaze nam često ljudi, i stariji i mlađi. Žele da nas fotografišu. U početku misle da smo bliznakinje, jer im ista odjeća privlači pažnju, nekada trljaju oči misleći da vide duplo… Ipak, ko se bolje zagleda, uvidi da nam ni visina, ni boja kosa, ni crte lica nisu isti- rekla je za “Novosti” šest godina mlađa Radica Filipović Dada.

Žive na Vračaru, blizu Hrama, u stanovima koji su jedan do drugog. Obe imaju porodicu, djecu i unuke, ali slobodno vrijeme ipak najviše vole da provode zajedno, u šetnji gradom ili šopingu koji im je omiljeni hobi.

- Kada idemo u kupovinu, prvo tražimo Sekinu veličinu, jer je krupnija, pa je po pravilu teže pronaći njen broj. Ali ako garderobe nema za jednu od nas, onda je i ne kupujemo. A donosimo stvari i iz inostranstva, gdje god da putujemo, obavezno kupujemo krpice. Puno i same šijemo – kažu.

Milanka i Radmila su urbane legende Beograda koje svakom prolazniku poprave dan. Dame koje razbijaju sumornu svakodnevicu od nas imaju dubok naklon!

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: