Objavljeno: 18.06.2017 u 10:42 | Ostalo, Pouke i poučne priče | Komentara:

KĆERKA MI JE NA PLAŽI PRED SVIMA REKLA DA SAM DEBELA: Moj odgovor će pamtiti cijeli život!

Kćerka mi je danas rekla da sam debela. Bila je ljuta jer sam je natjerala da izađem iz vode i rekla je svom bratu da je njihova mama debela. Rekla sam joj da dođe da porazgovaramo.

debeljuca-i-djeca (3)

- Šta si to rekla o meni? – pitala sam je.

– Rekla sam da si debela mama. Izvini – rekla mi je.

– Hajde da malo popričamo o tome. Ja nisam debela. NIKO nije debeo. To nije nešto što možeš da budeš kao osoba. Ali imam višak kilograma. Svi imamo manje ili više viška koji nam štiti kosti i mišiće i daju nam energiju. Da li i ti imaš malo masti? – pitala sam.

– Da, imam malo na stomaku – rekla je.

– Tačno. To imam i ja, a ima i tvoj brat – rekla sam.

– Nemam ja salo, ja sam najmršaviji, imam samo mišiće – uključio se i moj sin.

- Zapravo, svaki čovjek ima salo, ali u različitim količinama- objasnila sam mu.

– Da, imam i ja malo da mi štiti mišiće, ali ti imaš mnogo više od mene – rekao je on.

– Da, tačno. Neki imaju mnogo, neki malo. Ali to ne znači da je zbog toga neko bolji a neko lošiji. Razumijete? – pitala sam ih. Rekli su da razumiju, pa sam im rekla da ponove.

– Ne treba da nazivamo druge debelima, jer svi imaju sala i u redu je biti debeo – rekli su.

– Tačno – rekla sam.

– Dobro, možemo sad nazad u vodu? – pitali su. Rekla sam im ne, kaže ova mama i dodaje da se trudi da uvijek uči djecu da ne koriste riječi debeo kao uvredu.

debeljuca-i-djeca (2)

- Ne dozvoljavam da u mojoj kući ikog vrijeđamo tako što navodimo da je debeo, zato znam da je moja kćerka to kao uvredu čula negdje. Hranimo djecu idejama na svakom ćošku, i svuda mogu da čuju neku novu uvredu za koju nisu ni znali . Naš posao je da naučimo djecu da se izdignu iznad uvreda i da uvijek u glavi imaju naše vaspitanje koje im govori da budu pozitivni i da prihvataju sve onakve kakvi jesu – zaključuje ona.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: