Objavljeno: 06.01.2019 u 21:39 | Zdravlje | Komentara:

U CRIJEVIMA IMAMO ČAK 15 KG OTROVA: Izbacite ih uz pomoć ove smjese! Koristite je JEDNOM GODIŠNJE!

Za liječenje od mnogih bolesti dovoljno je očistiti crijeva od sluzi, fekalnih naslaga i drugih parazita. Za 70 godina života kroz naša crijeva prođe oko 100 tona hrane i 40.000 litara tečnosti, što dovodi do zaključka da se u stomaku nataloži oko 15 kilograma fekalnih naslaga, toksičnog otpada! Oni truju našu krv i nanose našem organizmu nepopravljivu štetu.

yougurt-620x412

Činjenica je da su naša crijeva zaprljana, a to pokazuju česti zatvori (opstipacija), poremećen metabolizam, dijabetes, prekomjerna ili nedovoljna težina, bolesti bubrega i jetre, bolesti sluha i vida, loše stanje kože, kose i noktiju, kao i druge bolesti, počev od artritisa do raka.

Uz pomoć klistira može se očistiti samo manji dio debelog crijeva – 40-50 centimetera, a tretman ispiranja crijeva uz pomoć specijalne aparature je skup, dugotrajan i nije bezazlen za crijevnu mikrofloru.

Postoji rješenje

Konzumiranje 1-3 kašike mljevenih semenki lana dnevno u stanju je da u roku od tri nedjelje potpuno očistiti debelo i tanko crijevo od nataložene sluzi, fekalnih naslaga i parazita, uz potpuno očuvanje crijevne mikroflore. Ova metoda omogućava brzu normalizaciju tjelesne težine i sagorijevanje masnih naslaga. Ima pozitivan uticaj na regulaciju lipidnog metabolizma. Mljeveni lan u stanju je da apsorbuje i eliminiše toksine iz organizma i smanjuje nivo holesterola u krvi.

Za šta je sve dobar mljeveni lan

Konzumiranje mljevenog lana pomaže kod – zapaljenskih procesa sluzokože gornjeg respiratornog trakta i gastrointestinalnog trakta, zatim pomaže kod gastritisa, kolitisa, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, bolesti urinarnog trakta, cistitisa, pijelonefritisa, gojznosti i reguliše lipidni metabolizam.

Čišćenje crijeva pomoću mljevenog lana
Recept

Tri nedjelje umjesto doručka konzumirajte ovu mješavinu:

1 nedjelja: 1 kašika mljevenog lana pomiješanog sa 100 ml kefira

2 nedjelja: 2 kašike mljevenog lana pomiješanog sa 100 ml kefira

3 nedjelja: 3 kašike mljevenog lana pomiješanog sa 150 ml kefira

Ako ne možete da nabavite mljeveni lan, kupite laneno sjeme i sitno ga sameljite. Nemojte da pravite zalihe za više dana, jer može da užegne. Najbolje – svakog jutra nova porcija.

Ovu smjesu konzumirajte umjesto doručka. Obavezno pijte vodu, najmanje dva litra dnevno. Odlični rezultati postižu se uz konzumiranje vode s medom.

Čišćenje crijeva na ovoj način radi se jednom godišnje.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: