Objavljeno: 10.01.2014 u 15:41 | Zdravlje | Komentara:

Magla izaziva napad astme, a kiša je kriva za pad imuniteta

Pad pritiska u zraku i promjene u temperaturi nepovoljo utječu na zdravlje, osobito južina koja izaziva glavobolju i nervozu te magla koja je opasna za astmatičare.

Fotolia

Južina donosi glavobolju i remeti koncentraciju

Visoke temperature za ovo doba godine nepovoljno utječu na zdravlje i raspoloženje ljudi, a najosjetljiviji su meteoropati koje i najmanje promjene u termometru teško pogađaju. Nagli rast tlaka zraka i temperature koje donosi južina stvaraju pritisak u organizmu, remete krvni tlak i utječu na raspoloženje. Južina tako izaziva glavobolju, nervozu i manjak koncentracije, piše WebMD.

Fotolia

Zahlađenje izaziva bolove u zglobovima

Naglo zahlađenje nepovoljno utječe na kronične bolesnike s dišnim problemima i bolestima srca, a osjetljivijima donosi bolove u zglobovima. Sa zahlađenjem, atmosferski tlak pada što stvara pritisak na zglobnu tekućinu odgovornu za podmazivanje i normalno funkcioniranje zglobova. Tlak unutar zglobova raste i to uzrokuje bolove.

Dreamstime

Magla i oluja opasni su za astmatičare

Hladno vrijeme pogoršava bolesti dišnih puteva, a astmatičari najviše problema imaju za maglovitih dana i tijekom oluje. Magla otežava disanje i povećava koncentraciju alergena u zraku što uzrokuje napadaje, dok olujni vjetar utječe na zadržavanje peludi u dišnim putevima.

Fotolia

Kiša pogoduje širenju virusa i bakterija

S kišom pada raspoloženje, a time i imunitet. Ljudi sve više vremena provode u zatvorenim prostorima što je plodno tlo za viruse i bakterije. Bolesti se brže šire, a visok postotak vlage u zraku nakon kiše uzrokuje probleme s dišnim putevima i glavobolju.

Fotolia

Oblaci utječu na ožiljke

Oblačno vrijeme koje prethodi oluji i kiši negativno utječe na raspoloženje, ali i na ožiljke. Nagli pad tlaka izaziva stezanje i opuštanje oštećenog tkiva, a kako ono nije elastično, ne prilagođava se promjeni tlaka, što izaziva zatezanje kože i svrbež, piše Daily Mail.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: