Objavljeno: 01.01.2017 u 15:34 | Featured, Zdravlje | Komentara:

Ona trlja 3 aspirina u kosu. Ono što će se desiti nakon toga je čisto ludilo. MORATE DA PROBATE!

Jedan od najprodavanijih lijekova protiv bola je aspirin. Međutim, aspirin za vas može učiniti i mnogo više od eliminisanja bola. Ovde su neke ne-medicinske koristi koje će vam pomoći u svakodnevnom životu.

Aspirin je prvi put napravljen od vrbove kore, a kao prirodni analgetik ima dugu povijest. Čak ga je i drevni grčki liječnik Hipokrat (otac medicine), preporučivao svojim pacijentima za liječenje glavobolje.

Salicilnu kiselinu, aktivni sastojak u Aspirinu, prvi put je izolirao 1897. godine Felix Hoffman , dok je radio kao kemičar u Bayeru. Danas je godišnja potrošnja aspirin dosegla oko 40.000 tona u svijetu, što ga čini jednim od najčešće korištenih lijekova.

Osim njegovih svojstva za ublažavanja bola, aspirin je dobar i za slijedeće:

Pogledajte ovaj video i podijelite ga sa prijateljima, jer nikad se ne zna za što može zatrebati:

Izvor: lijekizprirode.com/likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: