Objavljeno: 24.09.2017 u 8:03 | Zanimljivosti | Komentara:

Žena u 41. nedelji trudnoće odbija da ode kod doktora! Kada je konačno došla, doktora su bili u ŠOKU!

U martu 2017. godine, žena (radije bi da se njeno ime ne otkrije) je stigla u bolnicu u Barnaulu, gradu na zapadu Sibira.

Bila je u 41. nedelji trudnoće, trebalo je da se već porodila. Ono što je zapanjujuće je to da ova žena do tog momenta nije nijednom posjetila doktora!

Žena ne vjeruje u zvaničnu medicinu, pa do 41. nedelje trudnoće nije nijednom posjetila doktora!

Međutim, kada je počela da sumnja da njena beba više nije živa, bila je prinuđena da se javi doktorima.

Ono što su doktori utvrdili, ostavilo je sve u šoku!

Dijete se nije usadilo u matericu, već u trbušnu duplju majke. Ovakav slučaj spada u venmateričnu trudnoću, pri kojoj se oplođena jajna ćelija, umesto u matericu, usadi na drugom mjestu. Međutim, trbušna duplja je gotovo nemoguće mjesto za usađivanje.

Dijete su hitno izvadili, a operacija je bila jako rizična za majku i za dete. Zapravo, u ovakvim slučajevima su prognoze vezane za preživljavanje veoma loše.

Operacija je traja 2 sata, mnogo duže nego regularan carski rez.

zena-rodila

Kada su doktori uspjeli da izvuku dijete, desilo se pravo čudo! Djevojčica je disala, bila je odličnog zdravlja, a bila je teška čitava 4 kg!

Ponosna majka je reijšila da djevojčicu nazove Veronika, što znači pobjednica.

zena-rodila-2

Majka, koja je ranije bila nepoverljiva prema zvaničnoj medicini, sada namjerava da ako opet bude trudna dolazi kod doktora na redovne preglede. Ne treba ni pominjati koliko je zahvalna ljekarima koji su spasili njen život, kao i život njenog djeteta.

Izvor: likemag

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: