Objavljeno: 03.10.2016 u 12:45 | IT / Tech, Zanimljivosti | Komentara:

ZBOGOM ALKOTESTU: Uz ovu aplikaciju, tačno ćete znati kada je BEZBJEDNO DA VOZITE nakon pijanke

Koliko ste puta bili u situaciji da morate da budete za volanom iako je za vama prijatno veče provedeno sa prijateljima i nekoliko čašica alkohola?

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Rizik je poznat, ali je prisutan čak i nekoliko sati poslije završetka savršenog provoda.

Alkohol je i sutradan u našem krvotoku pa utiče na naše psihološke i motoričke sposobnosti. Čak ni nešto duži san i obimniji doručak, ne mogu ga tako lako otjerati. Ostaje poznat osjećaj umora i mamurluka, zbog koga bi neizbježna vožnja do posla bila opasna sa sve učesnike u saobraćaju, piše britanski Metro.

Programeri se svakodnevno trude da osmisle aplikaciju koja bi odredila količinu alkohola u našem organizmu, a zatim dali precizniji savjet o prvoj sljedećoj bezbjednoj vožnji.

Jedna od uspješnijih je „The Morning After Campaign“ program koji na osnovu unijetih podataka o količini alkohola, vrsti pića i vašim tjelesnim osobinama određuje kada ste spremni za narednu vožnju.

Ako počnete veče sa Pina Koladom, nastavite sa Mohitom, zatim probate “Sex on the beach“ i završite veče sa “Long Island Iced Tea”, računar će pokazati da ste spremni za bezbjednu vožnju tek za 12 i po časova.

Aplikacija računa procenat alkohola poslije ispijanja vina, piva, cidera, žesokih pića i likera. Dostupna je na svakom pametnom telefonu, a vrijeme potrebno za trežnjenje započinje od trenutka završetka „pijanke“. Toliko je zapravo potrebno alkoholu da napusti naš krvotok.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: