Objavljeno: 12.03.2018 u 13:32 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Zbog OVE FOTOGRAFIJE Internet je gorio! Dobili su UŽASNE OSUDE i poplavu UVREDA, a vidite li vi ovdje nešto NEPRIJATNO?

Jedna fotografija na Fejsbuku bila je dovoljna da Amandu Bejkon stave na stub srama s jedne strane, a s druge da je glorifikuju i čestitaju na hrabrosti da prikaže stvari onakve kakve stvarno jesu.

zena-pelene

Naime, ova mlada mama iz Sjeverne Karoline objavila je na svom profilu fotografiju koja pokazuje postporođajni period bez cenzure – pored svih lijepih trenutaka i uzbuđenja oko dolaska bebe na svijet, ima tu i stresa i čitavog niza ne tako bajkovitih stvari.

Amanda je objavila fotografiju svog vjerenika Kena Hardija kako ui naručju drži njihovog tek rođenog sina Pirsona, a u kadru se vidi i ona – okrenuta leđima i u džinovskim “pelenama” za odrasle (pelene su popularan naziv za ovo, zapravo je riječ o tkanini koja pridržava uložak).

“Dijelim ovu sliku jer je tako stvarna – Ovo je materinstvo – surovo, zapanjujuće, neuredno i smiješno, sve u jednom”, napisala je ona, osvrnuvši se i na to kako kako zna da će nekim ljudima biti neprijatno zbog ove slike.

Ona je ukazala i na problem postporođajnog perioda o kom se rijetko i šturo govori.

“Nekim ljudim ovo neće biti prijatno, jer o ovome niko ne govori. Trebalo bi da se svi edukujemo i prihvatimo svaki aspekt porođaja, uključujući i takve momente. Zašto da se stidimo nečega što je prirodno? Shvatila sam da je ova slika toliko smiješna i iskrena, i da može da kaže više od 1000 riječi. Možda će drugim ženama pokazati da je to normalno, lijepo i da može da se nađe humor u svemu”, rekla je Bejkonova.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: