Objavljeno: 10.09.2017 u 12:29 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Zbog njega je plakala cijela policijska stanica, a onda i cijeli svijet! A kako i ne bi? (FOTO)

Hanter je bio član K9 odreda Policijske uprave Konetikata, u Sjedinjenim Američkim Državama. Punih 10 godina je odano služio, zajedno sa drugim policajcima, kao ravnopravan član tima.

Međutim, kada je Hanter počeo da usporava, bilo je očigledno da nešto nije u redu. Nakon pregleda kod veterinara, vijesti su bile poražavajuće. Pas je bolovao od neizlječivog raka jetre.

Odluka o njegovoj sudbini, pala je na njegovog partnera, Majkla. Da li mučiti životinju liječenjem koje će svakako na kraju završiti smrći, ili mu odmah olakšati muke? Majkl je riješio da mu olakša patnju.

Ljudi iz policijske uprave su odlučili da svom dugaru prirede zvaničan oproštaj, dostojan jednog heroja. U njegovu čast, podijelili su sa svijetom fotografije sa ove ceremonije, koja je mnoge rasplakala.

Kraj smjene, 1. septembra 2017. godine. Počivaj u miru K-9 Hantere," piše na oproštajnoj fotografiji.

Kraj smjene, 1. septembra 2017. godine. Počivaj u miru K-9 Hantere,” piše na oproštajnoj fotografiji.

Podijelite ovu tužnu priču sa prijateljima na Fejsbuku.

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: