Objavljeno: 15.12.2017 u 13:21 | Zanimljivosti | Komentara:

ZASTRAŠUJUĆE PROGNOZE ZA 2018.GODINU: Nostradamus je prorekao OGROMNE KATASTROFE I MNOGO ŽRTAVA

Jedan od najpoznatijih proroka Nostradamus, za sljedeću godinu je predvidio neke velike katastrofe.

Foto-montaža: Wikimedia .S. military or Department of Defense/Federal Government of the United States

Foto-montaža: Wikimedia .S. military or Department of Defense/Federal Government of the United States

Ako se uzmu u obzir neka od njegovih proročanstava koja su se obistinila, kao što su francuska revolucija, sletanje na Mjesec, ili otkriće atomske bombe, onda bi čovječanstvo trebalo da se zabrine zbog onoga što je Nostradamus predvidio za 2018. godinu.

Ako je vjerovati njegovim predikcijama, sljedeće godine će se desiti erupcija Vezuva, a odmah poslije i snažan zemljotres, a u ova dva događaja će život izgubiti 16 hiljada ljudi, piše sajt Disclose.tv.

Takođe, prorok je predvidio i strahovito snažan zemljotres na zapadnoj teritoriji SAD, čiji će se talasi osjetiti širom svijeta.

U njegovim proročanstvima je zapisano da će početkom 21. vijeka izbiti rat u Francuskoj, koji će se proširiti na ostatak Evrope, a pretvoriće se u “sukob dvije sile”. Tvrdi i da će nakon nemirnog perioda od dvadesetak godina, 2025. opet zavladati mir, ali da će “malo ko moći da uživa u njemu”.

Nostradamus2

Nostradamus je rođen kao Mišel de Notr Dam 14. decembra 1503. godine u mjestu Sent Remi de Provans u Francuskoj pokrajini Provansa. Bio je francuski ljekar, astrolog i navodni prorok. Njegova knjiga “Proročanstva” izdata je u milione primjeraka i danas je najpoznatija knjiga proročanstava ikad štampana. Prvo izdanje se pojavilo 1555. godine i od dana kada je objavljena, privukla je mnogo pažnje u svjetskoj javnosti.

Tvrdilo se da je Nostradamus proricao događaje tako što je sipao vodu u činiju , a onda je dugo posmatrao, nakon čega su mu se javljale vizije budućih događaja. Proročanstva je pisao u stihovima i u malo “zavijnoj” formi u strahu da ga ne optuže za vještičarenje, zbog koga se u to vrijeme išlo na lomaču. Od toga je dijelom spašen zato što je bio miljenik Katarine Mediče, poznate po sklonosti ka okultnom.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: