Objavljeno: 12.01.2018 u 13:44 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Za par dana sahraniću kćerku, a za par nedelja i oca: Slika iz bolnice ove nesrećne žene SLAMA SRCE

Ali Parker sa Floride je majka petogodišnje djevojčice Brejlin koja gubi bitku sa agresivnim oblikom raka mozga. A to nije jedina agonija kroz koju Ali prolazi – u isto vrijeme dok gleda kako joj dijete umire, Ali se oprašta i od svog oca, Šona Petersona.

slika-bolnica

Šon umire uslijed bolesti motoričkih neurona što praktično znači da bi i Šon i njegova unuka mogu da budu sahranjeni u roku od par nedelja. Brejlin, s druge strane, pati od difuznog glioma, raka mozga vrlo agresivne vrste koji se javlja obično kod djece starosti od pet do 10 godina i koji je neizlječiv.

Ali je srceparajuću sliku patnji dede i unuka podijelila na Fejsbuku.

- Svi smo uvjereni da će nas naša djeca nadživjeti. Ni slutila nisam da će moja draga Brejlin otići prva. Prošla godina bila je teška, ali ne smijem ni da mislim kolika će biti ova. Za par dana moraću da sahranim svoju milu djevojčicu, a za par mjeseci, možda čak i nedelja, svog oca. Dva moja heroja otići će u istoj godini – glasi status nesrećne majke.

Slika je u trenu obišla svijet i svi čekaju dalje novosti o djevojčici ali i Šonu, pa Ali redovno javlja šta se dešava.

- Princeza Brajlin je i dalje sa nama. Jedva da ima puls, mi ne možemo da ga osjetimo ali ga čujemo putem stetoskopa. Sestre kažu da će možda već u narednom satu preminuti, ali čuda su i dalje moguća. Većinu vremena provodim u njenom krevetu, ti je i naš pas i čekamo i tetku da se oprosti od svoje djevojčice. Danas je nevjerovatno težak dan i pojma nemam kako ću preživjeti narednih par sati – kaže majka u dopunjenom statusu.

A danas ima još vijesti, i to dobrih:

- Ne samo da Brejlin inspiriše ljude širom svijeta, već su mi se danas javili neki socijalni radnici iz bolnice. Ne žele da dignu ruke od nje i napokon se javio ljekar koji želi da pokuša da joj pomogne. Naravno, rečeno mi je da je i daje smrt vrlo izvjestan ishod, ali sada imamo i tračak nade. Ne mogu da budem ponosnija na svoju djevojčicu, ona je uvijek bila snažna, ali sad vidim koliko sam potcjenjivala njenu snagu. Tu grešku više neću ponavljati – kaže Ali u današnjem statusu, pa sada cijeli svijet iščekuje dalji razvoj situacije, i svi se redom mole za pozitivan ishod.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: