Objavljeno: 20.01.2019 u 9:09 | Zanimljivosti | Komentara:

Već godinama nisam zatekla zaleđenu šoferšajbnu! I sve moje komšije ukrale su mi ovaj TRIK!

Snijeg je noćna mora svakog vozača, a vizija pakla je izlazak u ranim jutarnjim satima ispred kuće kako biste prvo očistili snijeg (pri čemu od sebe napravite pravog Sneška u prirodnoj veličini) a potom se bacili na grebanje leda sa šoferšajbne. Ali ja imam rješenje za to i sve komšije su mi zahvalne zbog te ideje!

smrznuto-auto

Prizor sa slike meni je čista slika patnje. Kako sam počela da vozim na zimu, odmah sam kupila i sve potrebne dodatke – grebalice, krpice, sprejeve za odleđivanje, sprejeve za sprečavanje magljenja stakala, a onda sam se nakon par nedelja patnje sa grebanjem zaleđene šoferke zarekla da grebalicu više neću uzeti u ruke.

I šta sam uradila? Jednostavno – uzela sam foliju za šoferšajbnu, onu koja ljeti sprečava da vam se kola pretvore u usijano predvorje pakla.

car-sun-shade

Lijepo svake večeri kada parkiram kola stavim foliju sa spoljašnje strane ispod brisača, a kada ujutro krenem na posao, skinem ih i protresem dok se moje komšije muče sa grebanjem stakla. Prvo su me samo gledali, a sada kada prođete mojim parkingom vidjećete da sva kola imaju folije. Nema na čemu komšije!

Još par trikova koji nisu moji, ali ljudi kažu da rade:

  • Staklo sa unutrašnje strane premažite tankim slojem pene za brijanje i sprečićete magljenje.
  • Ako vam se dogodi da od mraza ne možete da otključate vrata, na ključ namažite malo gela za pranje ruku pa gurnite u bravu.
  • Na retrovizore stavite najobičnije plastične kese i tako ćete sprečiti i njih da se zamrznu.
  • Ako parkirate kola tako da gledaju na istok, jutarnje sunce će pomalo odmrznuti kola i pomoći vam u skidanju leda.

Izvor: zena

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: