Objavljeno: 21.11.2017 u 13:22 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Uveče je legla kraj supruga, ujutru se borila za život. I sve to zbog OVE bubice (FOTO)

Klarisa Koleman (29) iz Arkanzasa, SAD, spavala je pored supruga Alen (33), kada je osjetila ubod na desnom ramenu. Posljedice su bile gotovo fatalne.

klarisa

Klarisa je mislila da je to samo ujed komarca, počešala se i nastavila da spava. Ali ujutru je imala šta da vidi. Imala je crni ožiljak, trag ujeda pauka. Ipak je otišla na posao, mislila je da će to biti običan radni dan poslije običnog ujeda insekta.

No ubrzo je počela da povraća. Nastali su čudni simptomi, koji su se širili cijelim njenim tijelom, bubrezi su prestali da joj rade.

Šef ju je poslao kući, ali stala je već na prvoj benzinskoj stanici i nije mogla da prestane da povraća. Rezultati krvi iz prvog doma zdravlja u koji je došla pokazali su da joj je u krvi otrov ozloglašenog smeđeg pauka, jednog od tri otrovna iz Sjeverne Amerike. Zbog alergijske reakcije ostala je gotovo mjesec dana u bolnici.

Kada joj je isječena mrtva koža, formirani su ulkusi, oštećenja kože, a oba bubrega su prestala da rade. Uzrok takvoj reakciji bio je taj što ju je pauk ugrizao direktno u arteriju, injektirajući svoj otrov u njen krvotok, koji se proširio po cijelom tijelu.

Poslata je kući sa antibioskom terapijom, ali i ona je izazavala drugu alergijsku reakciju, pa je ponovo morala da legne i bolnicu. Ne samo da je mogla da stavi prst u rupu koja se stvorila na mjestu ujeda, već je otrov počeo da joj obara pritisak, tijelo joj je, boreći se sa otrovom, sve više raslo.

Konačno, poslije tri nedelje, tijelo je počelo da reaguje na liječenje i stabilizovala se.

Ipak, Klarisa kaže da se i dalje osjeća vrlo slabašno, sve je to ostavilo velike posljedice na njene bubrege. Oporavlja se i zahvalna je što je živa, što je beba pauk nije dokrajčila.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: