Objavljeno: 05.01.2018 u 12:43 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najdlakavija žena! Sada se obrijala i pokazala svoje lice!

Njeno ime je Sumatra Susufan, a 2010. godine je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najdlakavija žena na svijetu.

najdlakavija-djevojka (1)

Nažalost, Sumatra pati od Ambras sindroma, koji se još i naziva sindromom vukodlaka. Zbog ovog poremećaja, dlake na njenom tijelu prekomerno rastu, a pokrile su čak i njeno lice.

Ovakvo stanje je toliko rijetko, da samo 50 osoba na svijetu pati od ovog sindroma. Uprkos terapije laserom kojoj je bila podvrgnuta kao dijete, dlake su nastavile da joj rastu kao i prije.

najdlakavija-djevojka (2)

‘Ja se ne osjećam drugačije od ostalih i ja imam dosta prijatelja u školi. To što sam dlakava čini me posebnom,’ izjavila je ona.

Sumatra ne dozovoljava da ovaj sindrom utiče na njeno samopouzdanje, a nedavno je riješila da se otarasi dlaka i pokaže svoje lice.

najdlakavija-djevojka (3)

Inače, Sumatra ima punu podršku i ljubav svog supruga. On je obožava, a Sumatra za njega kaže da on ,,nije samo njen prvi ljubavnik već i ljubav njenog života.”

Inspirativna životna priča, zar ne? Podijelite je sa prijateljima na Fejsbuku.

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: