Objavljeno: 13.02.2018 u 14:21 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Učiteljica objavila ovu fotografiju s vjenčanja pa dobila otkaz u katoličkoj školi

Rekli su da nisam pravi primjer katolika zbog izbora partnera, kazala je učiteljica Jocelyn Morffi

uciteljica (1)

Učiteljica prvog razreda Jocelyn Morffi ostala je bez posla u katoličkoj školi Sv. Petra i Pavla u Miamiju nakon što je objavila fotografiju sa svojega vjenčanja.

– Ovaj vikend udala sam se za ljubav svoga života. Nažalost, zbog toga sam ostala bez posla. U njihovim očima ja nisam pravi primjer katolika zbog izbora partnera – napisala je učiteljica koja je u školi radila sedam godina i bila voditeljica humanitarne akcije nazvane “Teach Hope” (podučavaj nadu).

Ona se, naime, udala za partnericu Natashu Hass s kojom je bila u vezi dvije godine, no to se nije svidjelo vodstvu škole. Prvi vikend u veljači održano je vjenčanje, a već je iduću srijedu učiteljici uručen otkaz.

uciteljica (2)

Razočarani roditelji u petak su odmah organizirali prosvjed i tražili objašnjenje zbog čega je učiteljica dobila otkaz, no nisu ga dobili.

– Naša je jedina briga to kakva je s djecom, a jako je brižna i pažljiva i najbolja učiteljica u cijeloj školi – rekla je Cintia Cini, majka djeteta kojem je Jocelyn Morffi bila učiteljica.

Glasnogovornica nadbiskupije u Miamiju Mary Ross Agosta potvrdila je da je učiteljica otpuštena, no nije htjela ulaziti u detalje.

– Morate razumjeti da u svakoj instituciji, poduzeću ili organizaciji postoji politika koja se mora poštovati. Ako nešto odudara od toga, ne postoji drugo rješenje – kazala je ona.

Na Floridi je od 2015. godine dopušten istospolni brak, no tada je nadbiskup Thomas Wenski poslao dopis u kojem je sve zaposlenike nadbiskupije, uključujući učitelje, podsjetio što se od njih očekuje, odnosno da takav brak nije u skladu s katoličkim vrijednostima.

Izvor: vecernji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: