Objavljeno: 29.04.2019 u 21:48 | Zanimljivosti | Komentara:

Super TRIK najbolje domaćice: kako da NAJLAKŠE očistite fleke od kamenca i hrđe na WC šolji

Žute fleke koje se stvaraju oko wc šolje od kamenca i hrđe nemoguće je ukloniti sredstvima za čišćenje, a svako želi da te ružne mrlje što prije nestanu! Evo kako će vaša wc šolja postati blistavo čista za samo par minuta i sa malo potrošenog novca…

wc-solja1

Koliko god da čistite toalet u svom domu, ne možete da uklonite mrlje na rubu WC šolje? Ne očajavajte, imamo odlično rješenje za vas, a ne odnosi se na veliko čišćenje sa skupim sredstvima!

Kada je dno u vašem kazančetu metalno ono vremenom počne da ispušta boju gvožđa i voda u kazančetu postaje narandžasta. Ako se takva voda još pomeša sa kamencom dobićete narandžaste fleke oko ruba wc šolje koje skoro nijedno sredstvo neće moći da ukloni, piše Lepa & srećna.

Za ovaj trik za kojim su domaćice širom sveta oduševljene potrebno vam je da u kući imate papir od ubrusa i alkoholno sirće.

Za početak izbacite koliko je moguće vode iz wc šolje kako voda ne bi narušila dejstvo sirćeta. Natopite ubruse sirćetom i prilepite ih na rub wc šolje, preko fleka. Tako natopljene ubruse ostavite da stoje 2 sata, a ako je fleke teško ukloniti onda ostavite natopljen papir u wc šolji da prenoći. Kada fleke nestanu uklonite papir i isperite wc šolju.

Možda se pitate zašto jednostavno ne bi sipali sirće, bez papira, u wc šolju i tako uklonili fleke, ali to ne bi dovelo do rezultata. Kada sipate sirće u wc šolju ono će da sklizi na dno i samo će za trenutak preći preko fleka, a kada je natopljen papir preko njih 2 sata, onda će fleke sigurno nestati i svu prljavštinu će sirće izvući.

Oni koji su isprobali ovaj super trik kažu da je vrlo jednostavan i super efikasan, a što je najvažnije potrebno vam je samo par minuta.

Izvor: lepaisrecna

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: