Objavljeno: 16.02.2017 u 8:47 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

Sud majci oduzeo djecu jer je spavala u istom krevetu s njima!

Jedna majka iz Velike Britanije, koja je dozvoljavala svojoj djeci da spavaju u njenom krevetu, ostaće bez starateljstva nad njima. Socijalni radnici su je više puta upozoravali da ne spava u istom krevetu sa svoja dva sina, oba mlađa od četiri godine, jer bi nehotice mogla da ih povrijedi, budući da su kod obojice primijećene neobjašnjive modrice po tijelu.

majka

Pošto ih nije poslušala, pokrenuta je tužba, a sudija Piter Grin rekao je da je kod dječaka koji danas ima četiri godine primijećena modrica na nozi kada je imao samo nekoliko mjeseci i da je najvjerovatnije nastala nehotice, zbog “grubog” postupanja roditelja.

On je dodao da, iako postoje dokazi da su oba roditelja voljela svoju djecu i da im ne bi namjerno naudili, “majka postupa kao da uvijek zna najbolje”.

Socijalni radnici tvrde da je majka ignorisala njihov savjet da dijeca ne spavaju s njom i da je odbijala i sve preporuke vezane za hranjenje djece. Sudija Grin zaključio je da je usvajanje jedina opcija.

Izvor: b92

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: