Objavljeno: 23.05.2017 u 11:17 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

STRUČNJAK OBJASNIO: Zašto avioni ne mogu letjeti znad Kabe?

Mnogo se raspravljalo na društvenim mrežama o glavnom razlogu zašto avioni ne mogu letjeti iznad Kabe.

kaba

Pilot i stručnjak za letenje, Hasan el-Gamidi je pojasnio, u videu koji je objavio na društvenim mrežama razloge zbog čega avioni ne lete iznad Kabe.

On je odbacio tvrdnje nekih koji govore o navodnom postojanju određenih magnetnih polja iznad Kabe, kao i neke druge slične pojave.

On je pojasnio da su ključni razlozi to što se u avionima koji lete mogu nalaziti i nemuslimani; kršćani, budisti, hindusi i drugi, a poznato je da u Haremu nije dozvoljen boravak nemuslimana. Drugi razlog jeste što se Mekka nalazi u takvom geografskom ambijentu, brdovitom, da bi postojanje avionskih linija iznad Mekke moglo imati negativne zvučne efekte i da bi to negativno uticalo na one koji obavljaju hadž i umru.

Izvor: https://www.doznajemo.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: