Objavljeno: 13.02.2018 u 13:06 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Strašna tajna zavjetnog kovčega: Svi sveštenici koji su ga čuvali živjeli su samo nekoliko godina EVO ZAŠTO

Ljubitelje mističnog opsjeda drevni predmet poznatiji kao zavjetni kovčeg. Mnogi smatraju da ga je sagradio sam Mojsije po Božjim nacrtima. Magična škrinja je napravljena od bademovog drveta, optočena zlatom i u sebi je krila moći Svevišnjeg.

kovceg

Legende kažu da je ovaj kovčeg bio čuvar tablica sa 10 Božjih zapovjesti. Svako ko bi ga dodirnuo u istom trenu bi preminuo.

Pojedina predanja svjedoče da je zavjetni kovčeg bio u Izraelu dok je postojao hram koji ga je štitio.

Prije nego što je car Nabukodonosor opljačkao hram, kovčeg je sklonjen i od tada mu se gubi svaki trag. Mitovi pričaju da je hram u kome je odmarala magična škrinja bio razoren punih 666 godina (đavolji broj).

Urbane legende kažu da je zavjetni kovčeg dugo bio smješten u riznici kralja Solomona, da bi misteriozno bio prebačen u jednu crkvu u Etiopiji.

zlatni-kovceg

Priče govore da je ulaz u svetu kuću zabranjen i da magičnu škrinju čuvaju pravoslavni etiopski sveštenici koji nakon tog zaduženja požive svega nekoliko godina.

Osobe koje uživaju u teorijama zavjere tvrde da je taj kovčeg radioaktivan jer dolazi sa druge planete.

On je navodno akumulator svemirske letjelice koja je u jednom trenutku pala na afričko tlo, pa zato kao parazit isisava energiju živog bića u blizini.

Zanimljivo je da mjesto ove crkve nikada nije utvrđeno, pa se mnogi istraživači upućuju u potragu za ovim mističnim blagom.

Izvor: webtribune.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: