Objavljeno: 21.02.2018 u 13:46 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Šokirala sam se kad sam saznala da čekam trojke: A onda sam im PAŽLJIVO PREGLEDALA LICA – i otkrila stvar koja je ZAPANJILA LJEKARE

U mučnini sam stalno osjećala glavobolje i mučninu. Na kraju sam već u devetom mjesecu otišla na ultrazvuk i doživjela prvo iznenađenje. Ono pravo, ogromno, dočekala sam na porođaju.

bebe-trojke (1)

Tako svoju priču počinje Beki Džo Alen (23) iz Liverpula, majka trogodišnje Indijane. Ona je zatrudnila i mislila da čeka još jedno dijete. Međutim, na ultrazvuku saznala je da nosi trojke.

- Nisam mogla da vjerujem. U našoj porodici nema ni blizanaca, a kamoli trojki – kaže Beki. A to ni slučajno nije bio kraj čudima.

bebe-trojke (2)

U 31. nedelji Beki se porodila. Na svijet su došli Roko, Rohan i Roman, i kao što je to često sa trojkama, težina im je bila izuzetno mala, pa su prebačeni na neonatalnu intenzivnu njegu. Tri nedelje kasnije, skinuti su sa aparata i Beki je konačno mogla da im potpuno sagleda lica. I tada je uslijedio šok. Izgledali su identično.

Ispostavilo se da su u pitanju identične trojke, a šanse za to su od 60.000 pa sve do 200 miliona naspram jeda. Svega još par prirodno začetih trojki u cijeloj Velikoj Britaniji su identične trojke.

bebe-trojke (3)

Ali iako su genetski identični, karakterno nisu. I tako ih Beki i razlikuje.

- Rohan je najglasniji, stalno nešto viče, Roko je opušten a Roman sebičnjak – kaže majka. To joj je, kaže, jedini siguran način da otkrije ko je ko.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: