Objavljeno: 13.06.2017 u 8:03 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

Smislili su genijalan način da izbjegnu policiju: Nema plaćanja kazni!

Banjalučki vozači pronašli su način da izbegnu bliske susrete sa policijom i plaćanje kazni za saobraćajne prekršaje i to pomoću grupa koje su oformili na društvenim mrežama, pišu Nezavisne.

policija

Prije nekoliko meseci, oni su na Viberu napravili grupu pod nazivom “Policija zaustavlja BL”, koja trenutno okuplja 200 ljudi i u kojoj razmijenjuju informacije i obavještenja o tome na kojim mestima se nalaze patrole saobraćajne policije i kakve kontrole obavljaju.

Čim neko primijeti patrolu, obavještava ostale u grupi, a pravila su ista za sve.

Neozbiljni vozači, koji, primjera radi, šalju obavještenja o ležećim policajcima na putu bivaju isključeni iz grupe.

Slična stranica pojavila se i na Facebooku, a iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske kažu da nemaju ništa protiv ovakvih aktivnosti, sve dok one nisu protivzakonite, i da ovakva komunikacija između vozača čak i pospješuje sigurnost u saobraćaju.

Izvor: avaz.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: