Objavljeno: 12.11.2017 u 17:29 | Zanimljivosti | Komentara:

Skoro niko ne zna za ovo: 5 stvari o bankomatu, telefonu i automobilu koje vam mogu spasiti život!

Mnoge informacije ne znamo, a mogu nam zaista biti od pomoći. Ovdje ćemo vam napisati neke korisne informacije koje će vam biti od pomoći u raznim situacijama.

bankomat-foto

Ako vas lopov ili neko drugi prisili da odignete novac na bankomatu

U tom slučaju ukucajte PIN naopako, npr umjesto 1234 napišite – 4321. To će se prepoznati kao alarmiranje i pozvat će se policija. Za ovu opciju mnogi nisu znali da postoji uopšte.

Kako da bilo gdje u svijetu pozovete hitnu pomoć ili policiju?

Univerzalan broj za sve države jeste 112. Ukoliko se nađete izvan signala vaše mreže, a u pitanju je vanredna situacija, pozovite 112 i vaš telefon će tražiti bilo koju postojeću mrežu na mjestu gdje se nalazite.

Šta raditi, ako su vam ključevi za daljinsko otvaranje auta ostali zaključani u autu?

Ovu nezgodnu situaciju možete riješiti na sljedeći način: Nekoga ko je u kući sa vašeg mobilnog telefona zovnite na njegov mobilni.

Za to vrijeme, vaš mobilni držite 30-ak centimetara od vrata vašeg auta. Osoba u vašoj kući treba da drži u ruci ključ vašeg auta blizu svog  telefona i da pritisne dugme za otključavanje.

Rezervna baterija mobitela

Kako biste aktivirali rezervnu bateriju svog telefona ukucajte * 3 3 7 0 # .

Kako da onemogućite kradljivcu vašeg telefona da ga koristi?

Treba da znate serijski broj vašeg telefona, a to ćete saznati ovako: ukucajte * # 0 6 # i na displeju će se pojaviti 15-cifreni broj. Potom pozovite operatera, recite mu broj i neka blokira vaš ukradeni telefon.

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: