Objavljeno: 14.10.2016 u 11:23 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

Sjećate se bebe koja je rođena sa džinovskim jezikom? Svi su je žalili, a evo kako ona danas izgleda! (FOTO)

Djevojčica Paisley Morrison-Johnson iz Aberdina, južna Dakota, rođena je sa rijetkim sindromom zbog kojeg je imala džinovski jezik. Srećom, njenim mukama je konačno došao kraj.

Ova djevojčica sada ima 16 mjeseci, a njeni problemi su počeli čim je došla na svijet. Naime, ona je rođena sa jezikom veličine odrasle osobe, a njeno stanje je bilo veoma ozbiljno jer beba zbog veličine jezika nije mogla zatvoriti usta, a bila je i u opasnosti da se uguši.

Zbog toga su je doktori u prvoj sedmici života priključili na aparate za disanje.

Radilo se o Beckwith Wiedemann Syndromu – poremećaju koji pogodi jedno od 11.000 novorođenčadi. Zbog ovog poremećaja, jezik ove bebe je bio čak dva puta veći od usta.

Ljekari su bili šokiranim veličinom njenog jezika, jer se do sada nisu susretali sa takvim slučajem. Bebu su prvih šest mjeseci morali hraniti preko cjevčice, jer preko usta nije mogla da dobije dovoljnu količinu.

Sljedeća stranica

Izvor: novi.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: