Objavljeno: 01.12.2017 u 14:39 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Sa 14 godina primjetila sam da mi grudi ČUDNO RASTU: Uskoro su me svi maltretirali jer su IZGLEDALE OVAKO, a danas se sigurno KAJU

Sa 14 godina počele su da mi rastu grudi i primjetila sam da nešto nije u redu sa njima. Uslijedile su godine agonije, a onda su mi ljekari rekli najgoru moguću stvar.

Foto: Caters News

Foto: Caters News

Danijel Dej (23) patila je od rijetkog poremećaja, urođene malformacije dojke, zbog koga joj je jedna dojka bila neuporedivo veća od druge. Dok joj je za jednu bila dovoljna A korpa, za drugu joj je trebala DD. Bila je tako očajna zbog toga, kao i zbog maltretiranja vršnjaka, da je utjehu pronalazila u hrani i uskoro joj je vaga pokazala 95 kilograma.

Foto: Caters News

Foto: Caters News

- Zvali su me “papirna dojka” zato što su primjetili da u brushalteru stalno imam gomilu maramica kako bih izjednačila grudi – prisjeća se Danijel.

Sa 17 godina imala je prvu operaciju, ali privremenu.

Foto: Caters News

Foto: Caters News

Uskoro je riješila da se uhvati u koštac sa problemom, i to tako što će staviti silikon u manju dojku. Tada su joj ljekari rekli da je operacija neizvodljiva zbog njene kilaže.

Foto: Caters News

Foto: Caters News

Riješena da promijeni život iz korijena i konačno izjednači grudi, Danijel je odmah iz ishrane izbacila tijesta, slatkiše i brzu hranu. Fokusirala se na piletinu i povrće i za svega pet mjeseci izgubila je 31 kilogram, sasvim dovoljno za operaciju.

Foto: Caters News

Foto: Caters News

- Bilo mi je teško u početku, ali znala sam da ću morati da se odreknem izlazaka sa prijateljima, hrane i alkohola ukoliko mislim da steknem kontrolu nad svojim tijelom – kaže Danijel. A danas joj je, kaže, zdrav način života prosto prirodan, i nikada se ne bi vratila na staro.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: