Objavljeno: 24.07.2017 u 9:12 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

RODITELJI SU GA OSTAVILI JER JE ‘PREVIŠE RUŽAN’: Njegova životna priča uljepšaće vam dan i naučiće vas da budete POZITIVNI!

Nije prvi ni posljednji put da roditelji ostavljaju tek rođenu djecu i daju ih na usvajanje, ali razlog zbog koga su Džonoa ostavili biološki roditelji apsolutno je užasavajuć – smatrali su da je previše ružan.

dzono-lankaster

Džono Lankaster je rođen sa Tričer Kolinsovim sindromom, tačnije – bez nekih kostiju lica, što je prouzrokovalo deformitete i oslabljen sluh. Majka je rekla da ne osjeća povezanost sa “takvom bebom” i dala ga je na usvajanje, svega 36 sati po rođenju. Međutim, uprkos teškom početku, Džono je našao način kako da kroz život ide nošen pozitivnim mislima.

Većini djece koja pate od ovog sindroma potrebno je preko 70 operacija kako bi iole normalno živjeli, tako da Džono smatra sebe pravim srećnikom. Kako je više puta izjavio za medije, on ne vidi sebe kako ide na operacije samo da bi se proljepšao.

Trpeo je vršnjačko maltretiranje, pogledi djece u školi su bili neizdrživi i Džono je, što je bivao stariji, imao sve lošije mišljenje o sebi. Život je postao teži kada se zaposlio u baru, misleći da mu se ljudi toliko smiju da ne mogu da izgovore narudžbinu. Tada mu je šef Ben rekao da “zagrize metak” i da se vrati na posao. Stvari su počele da se mijenjaju… Jedan skinhed je ušetao u bar i pitao Džonoa zašto tako izgleda. Pošto mu je Lankaster objasnio da boluje od Tričer Kolinsovog sindroma i da koristi slušni aparat, čovjek se zasmijao. Rekao je kako je Džono srećan i da mu zavidi, jer ne može da podnese ženino trućanje. Tada je prvi put Džono shvatio da mora da se fokusira na pozitivne misli.

Pokušao je da dospije do bioloških roditelja, ali agencija je rekla da ne žele da ga upoznaju i da bi voljeli da prestane da ih traži. Džono je naučio da taj bol preinači u snagu koja ga nosi kroz život. Lankaster je danas jedan od najpoznatijih motivacionih govornika, specijalizovanih za rad sa djecom koja su rođena sa istim sindromom. Obilazi svijet u nadi da će moći da im pomogne.

- Moji roditelji i dalje ne žele da me vide. Ali moj stav se mijenja i to je ono što je snažno. Ne bih mijenjao ništa. Sa pravim stavom, možete da postignete sve što želite – kaže Džono.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: