Objavljeno: 27.01.2017 u 12:44 | Bizarno, Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Roditelji je izgladnjivali, silovali i tukli: ‘Neka istrunu u paklu’! (FOTO)

Prije više od 15 godina, tada osmogodišnja Lauren Kavanaugh pronađena je kako živi zatvorena u ormaru prepunom fekalija i urina, izgladnjela i pretučena.

Lauren-Kavanaugh (h2)

Prije više od 15 godina, tada osmogodišnja Lauren Kavanaugh pronađena je kako živi zatvorena u ormaru prepunom fekalija i urina, izgladnjela i pretučena. Tamo su je zatvorili njeni skrbnici i mučitelji – majka Barbara i očuh Kenneth Atkinson, piše Daily Mail.

Lauren (23) je sada javno progovorila o mračnoj prošlosti koja je i danas proganja, ali i borbi s depresijom koju pokušava prebroditi uz podršku svoje djevojke Janae.

- Imala sam prilično težak život. Proživjela sam mnogo toga. Danas, jedva da mogu zaspati. Patim od anksioznosti. Pokušala sam se ubiti više od 30 puta – kazala je Lauren tijekom gostovanja u popularnom američkom televizijskom showu kod doktora Phila.

Lauren-Kavanaugh (0)

Majka se odrekla Lauren pri rođenju i dala je na posvajanje, ali se predomislila nakon osam mjeseci i tražila dijete nazad. No zbog pravne greške odvjetnika koji je zastupao posvojitelje Billa i Sabrinu Kavanaugh, monstruozna majka je dobila Lauren nad kojom se iživljavala sljedećih šest godina. Djevojčicu su držali u ormaru, silovali je i davali drugim ljudima da je seksualno zlostavljaju.

Kada je nađena 2001. godine bila je teška samo 11,5 kilograma, poput dvogodišnjeg djeteta. Bila je toliko izgladnjela da su je liječnici morali hraniti metodom koja je korištena na žrtvama holokausta, jer nije imala enzime kojima bi mogla probavljati hranu.

Lauren-Kavanaugh (u3)

Njeno maleno tijelo bilo je toliko oštećeno godinama seksualnog zlostavljanja da je morala proći niz operacija. No, kako je bilo previše traumatično da o tome svjedoči kao 8-godišnje dijete, bračni par Barbara i Kenneth Atkinson nikada nije osuđen za silovanje. Na kraju su osuđeni na doživotnu robiju, s tim da će imati pravo zatražiti puštanje na slobodu 2031. godine.

- Nikada nisam voljela Lauren. Nikada je nisam željela. Kada netko ozljedi moju drugu djecu, patim i ja. No kada netko ozljedi Lauren, ne osjetim baš ništa – rekla je Barbara Atkinson istražitelja nakon uhićenja.

Barbara Atkinson ima ukupno šestero djece, od četiri različita oca, ali jedino je Lauren bila zlostavljana, te je zatvorena u ormaru izgladnjela slušala kako se druga djeca igraju i jedu. Barbara je kasnije kazala da je “djevojčica bila vrlo zločesta” pokušavajući opravdati svoj monstruozni čin.

Kad bi obitelj došla kod Atkinsonovih, roditelji su uvijek govorili da je Lauren kod prijateljice na druženju. Njezina braća i sestre su priznali da su znali da roditelji curicu zlostavljaju i da bi joj ponekad znali odnijeti hranu, ali su se bojali da će majka za to saznati i kazniti ih.

Kraj Laurenin muka došao je nakon što je Atkinson, bijesan na svoju suprugu jer je mislio da ga vara, pokazao svom susjedu što se skriva u ormaru.

Nakon kirurških rekonstrukcija Laureninog izmrcvarenog tijela, uslijedile su godine psihičke terapije jer joj je mozak atrofirao – njen emotivni razvoj je zakržljao. Nije znala čak ni sjediti na stolcu ili koristiti zahod, a travu je prvi put u životu vidjela kad je izašla iz bolnice.

Lauren-Kavanaugh (3)

Liječnike je začudio njezin relativno bogat vokabular, a kasnije je otkriveno da je naučila govoriti slušajući country muziku koju bi majka glasno puštala da priguši njen plač.

Nakon oslobađanja Lauren je na koncu vraćena svojim posvojiteljima, obitelji Kavanaugh. No, njenim mukama ipak nije došao kraj – ponovno je doživjela zlostavljanje. To se dogodilo 2005. kada su socijalni radnici potaknuli njenu posvojiteljicu da malo popusti čvrsti nadzor nad djetetom, pa je Lauren išla provesti neko vrijeme kod Sabrinine nećakinje koja je živjela sa suprugom i sinovima. No, sljedeće jutro suprug je odveo Lauren izvan kuće i seksualno nasrnuo na nju, zbog čega je kasnije zatvoren.

Lauren ne skriva da joj je trauma iz djetinjstva ostavila teške fizičke i psihičke ožiljke.

- Još uvijek me progone mučne scene iz prošlosti. Godinama ne mogu čuti country glazbu zbog svega što mi se događalo. Dovoljno je da čujem par taktova i sve se ponovno vrati – kazala je.

Lauren-Kavanaugh (4)

Njezina djevojka kaže da je Lauren razvila svoje mehanizme s kojima se bori protiv duhova prošlosti.

- Ako smo negdje gdje nema ormar, ona će ući pod tuš, pustiti toplu vodu i tamo zaspati – kaže Janae dodajući da se Lauren borila s ovisnošću o drogama i alkoholu i kroničnom depresijom.

Janae kaže da prije spavanja mora osigurati cijelu kuću kao da imaju malo dijete i sakriti sve oštre predmete jer Lauren zna imati “nasilne epizode” kada je sklona samoozljeđivanju.

Ovo je drugi put da Lauren gostuje kod Dr. Phila. Prvi put je sudjelovala u emisiji prije pet godina, kada je po prvi put javno progovorila o svojim traumama.

- Bila sam zatvorena šest godina. Nisam izlazila iz ormara. Obavljala sam nuždu u istom tom ormaru u kojem sam spavala. Imala sam samo jastuk, a ponekad bi mi dali i deku. Plakala bih sve dok ne bih zaspala – rekla je tada Lauren, otkrivajući da su je puštali iz ormara samo kad su je seksualno zlostavljali.

- Moja majka je dovodila muškarce i žene koji bi me silovali. Ako bih plakala, onda bi se jako naljutili. Zavezali bi me za krevet i iživljavali se na meni sve dok plahte ne bi bile pune krvi. Kad bi završili, istukli bi me i onda opet vratili u ormar. Mojim roditeljima je to sve bilo urnebesno zabavno i sve su gledali. Morala sam raditi što mi kažu da bih preživjela – opisala je Lauren.

Kao dijete, često je sebe krivila za ono što joj se događa.

- Mislila sam kako sam mogla pobjeći od svega toga kad sam imala priliku, ili bih nalazila neke druge izgovore – kazala je.

No zlostavljanje nije završilo kad su je spasili iz ralja monstruoznih roditelja. Nastavilo se na fakultetu.

- Nekoliko igrača u nogometnoj ekipi pročitalo je u novinama što mi se dogodilo i ismijavalo me zbog toga. Njihov trener se kasnije zbog svega ispričao – kazala je Lauren dodajući kako su se njeni zlostavljači izvukli bez ikakvih sankcija.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: