Objavljeno: 20.02.2017 u 11:56 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Radnici u tržnom centru pronašli skrivena vrata sa dugim merdevinama koje vode u mrkli mrak. Ono što ih je sačekalo na samom kraju nisu mogli ni da sanjaju…

Svi smo kao djeca bili fascinirani tajnim prostorijama koji kriju tajne kao iz bajki. Ono šta su stanovnici Lafboroa pronašli možda nije ulaz u magični zamak, ali je svakako nešto vrlo fascinantno. Ova vrata su vodila u prošlost dužu od 20 godina!

napusteni-bar (1)

Lokalno stnovništvo je otkrilo misteriozne merdevine ispod Karilon Kort šoping centra u Lafborou, Engleska. Bili znatiželjni koje ih tajne čekaju ispod sprata, a ispostavilo se da su merdevine vodile u podzemni bar – star već decenijama!

napusteni-bar (2)

Odlično očuvan, bar “Zeleni čovek” je bio zatvoren 1993. godine i od tada ga niko nije posjećivao. Čak su i murali, koji su predstavljali vitezove i kraljeve, još uvijek bili u dobrom stanju. Na mnoge načine je izgledalo kao da ste zakoračili direktno u 90-te.

napusteni-bar (3)

Posljednji put je neko ovo mjesto posjetio 2011. godine, kada su investitori razmišljali da kupe i obnove bar i od tada stoji napušten i zaboravljen. Nažalost, pošto bar nije bio funkcionalan već više od dvije decenije, gosti su sami morali da donesu pivo!

napusteni-bar (4)

“Zeleni čovek” izgleda kao da bi mogao da se obnovi jer je i dalje u dobrom stanju.

napusteni-bar (5)

Možda je vrijeme da se ponovo otvori?

Izvor: fokuzz.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: