Objavljeno: 15.04.2017 u 12:07 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Princ milijarder iz Dubaija zbog perverzno dobrog načina života postao hit na Instagramu (FOTO)

Dok mu otac vlada Dubaijem, princ Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum (poznatiji kao Fazza) apsolutno vlada Instagramom na kojem ga prati više od pet miliona ljudi.

princ-naslovna

Ovaj 34-godišnji princ sin je šeika Mohammed bin Rashid Al Maktoum, premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata, vladara Dubaija i jednog od najvažnijih biznismena na Bliskom Istoku.

Podaci iz 2013. godine govore da je njegov otac tad bio “težak” 13,9 milijardi dolara, a mladi princ itekako se trudi da taj novac kvalitetno iskoristi, piše Business Insider.

princ_fazza

Otac ga je 2008. godine imenovao svojim prijestolonasljednikom, unatoč tome što je imao starijeg brata koji je sedam godina kasnije preminuo od srčanog udara. Fazza je danas predsjednik izvršnog vijeća Dubaija te predsjednik sportskog saveza Dubaija, no i uz silne obaveze ostane mu vremena za mnogobrojne aktivnosti i hobije kojima se voli pohvaliti na društvenim mrežama.

Padobranstvo, jahanje, biciklizam, ziplining i ronjenje samo su neke od aktivnosti kojima se voli baviti, a strast su mu i putovanja i fotografije.

princ_fazza11

Princ Fazza nije samo adrenalinski ovisnik, već i pjesnik koji je već objavio svoju zbirku poezije, a ako vam ni to nije dovoljan opis nevjerovatnog života ovog bogataša, najbolje da pogledate fotografije kojima je očarao milione ljudi diljem svijeta, piše Index.hr.

Izvor: index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: