Objavljeno: 14.02.2018 u 12:39 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Poslije niza pokušaja konačno je zatrudnila: A onda im je ljekar rekao da je napravio STRAVIČNU GREŠKU

Karolin i Šon Savadž imali su dvoje sinova, i žarko su željeli i kćerkicu. Poslije niza pobačaja, ovaj bračni par iz Ohaja u Americi odlučio se na in vitro oplodnju i tako im se ostvarila želja i na svijet je došla Meri Kejt.

greska-doktora (1)

Međutim, ostalo im je još pet embriona i Karolin i Šon poželjeli su da i njima daju šansu.

Tako je ljekar unijeo zaleđeni embrion u Karolininu matericu i ostalo je samo da čekaju i nadaju se čudu. U međuvremenu, čekali su poziv ljekara.

- Bio sam u kancelariji, bio je to 16. februar 2009. godine. Javio sam se, ljekar se predstavio i pitao me da li možemo da na licu mjesta porazgovaramo o ozbiljnoj stvari. Odgovorio sam potvrdno, uvjeren da zove da javida je oplodnja uspjela. Umjesto toga, rekao mi je da Kerol jeste trudna, ali da je došlo do užasne greške u laboratoriji i da su ubacili embrion drugog para u Karolin. Suštinski, nosila je tuđe dijete – prisjeća se Šon.

greska-doktora (2)

Poslije prvobitnog šoka, oboje su se sastali sa ljekarom koji im je predložio abortus kao najbolje rješenje.

- Odmah sam znala da to ne dolazi u obzir. Zadržaćemo dijete, rekla sam ljekaru, koji mi je onda rekao da moram da budem svjesna da ću to dijete morati da predam roditeljima čim se rodi. Kada je to rekao, pomislila sam da je to logično i moralno ispravno – kaže Karolin.

Nije sve bilo tako jednostavno, kažu oboje, niti su tek tako mirno prihvatili sudbinu. Bilo je tu i napada ljutnje i bijesa, očaja i tuge.

- Međutim, davali smo sve od sebe da se fokusiramo na sam dar koji imamo tih devet mjeseci i da ne razmišljamo na tugu i rastanak koji će uslijediti – prisjeća se Karolin.

Tako je 24. septembra 2009. na svijet došao Logan Savadž Morel. Na svijet je došao carskim rezom, četiri nedelje ranije. Šon i Karolin držali su ga u rukama svega par minuta, a sljedećeg dana potpisali su papire i predali starateljstvo Loganovim biološkim roditeljima.

greska-doktora (3)

- Bilo je mnogo tuge i bola, ali na kraju svega, nama je mirna savjest. Bitno nam je samo da Loganu, kada malo poraste, objasnimo da nam nije bio nikakav teret, već da njegov život posmatramo kao dar i nama i njegovim roditeljima – zaključuje Kerolin.

Njihova priča obišla je svijet, što je potpuno prirodno. Međutim, i za Kerolin i Šona dvije godine kasnije uslijedio je srećan kraj, jer su aprila 2011. godine saznali da očekuju blizance, koji su na svijet došli potpuno zdravi.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: